Разбра се причината за смъртта на създателя на TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA

31 Май 2017
news page

Предозиране с лекарства, което е станало случайно, се оказва официалната причина за смъртта на ПОЛ О' НИЙЛ.

Създателят на TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA почина на 61 в началото на април. Тогава бе съобщено, че краят му е настъпил вследствие на хронично заболяване. 

Сега, обаче, вече са известни резултатите от токсикологчните изследвания. Според тях, О' НИЙЛ е починал от смесването на предписаните му лекарства - метадон, кодеин, диазепам и доксиламин.

В официално изявление до медиите, семейството подчертава, че смъртта е настъпила случайно "вследствие на неочаквана реакция на предписаните лекарства за лечение на множеството хронически заболявания (операция от шипове, операция на гръбнака, болест на сърцето и хипертония)."

О' НИЙЛ създаде TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA през 1996 от ключови музиканти от SAVATAGE и три години по-късно започнаха епичните спектакли и рок опери. 

За 20 години история, формацията успя да направи над 1 800 концерта пред повече от 14 милиона зрители с общи приходи, надвишаващи 625 милиона долара и порадени 12 милиона копия от албумите и DVD-тата. 
 
Миналата 2016 бе една от най-успешните за TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA, като бяха продадени 927 хиляди билета с рекорден брой приходи от близо 57милиона долара. 
 
 
Източник: blabbermouth.net