Чуйте първа песен от дебютния албум на сина на ДЖОРДЖ ХАРИСЪН - ДАНИ

02 Август 2017
news page

ДАНИ ХАРИСЪН ще издаде първия си солов албум на 6 октомври. Заглавието му е 'IN///PARALLEL', а долу можете да чуете и първата песен от него - 'All About Waiting'

Синът на ДЖОРДЖ ХАРИСЪН, който вчера отпразнува 39-ия си рожден ден, вече има зад гърба си няколко издания с групата thenewno2, редица музикални проекти свързани с киното и телевизията, но това е първият му самостоятелен албум с негова музика.


ДАНИ (на английски се пише DHANI) първоначално започва да работи като дизайнер на коли в 'McLaren Automotive', веднага след като се дипломира от престижния американски университет  'Браун' от Бръшляновата лига със специалности Индустриален дизайн и Физика.
 
В началото на новия век, ДАНИ работи съвместно с ДЖЕФ ЛИН по спечелилия през 2002 'Грами' излязъл посмъртно последен албум на баща му - 'Brainwashed'. Именно удоволствието от работата по този проект го убеждава, че мястото му е по-скоро в света на музиката.

Последният му албум с thenewno2 бе с музика към филма 'Beautiful Creatures' през 2013.

В последните години - именно ДАНИ въведе ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA на ДЖЕФ ЛИН в Залата на Рокендрол славата и участва в последния албум на UNKLE - 'The Road: Part 1'

ДЖОРДЖ ХАРИСЪН написа за новородения си син песента 'Soft Touch' от своя собствен дебютен албум през 1979, а след това и още една - 'Unknown Delight' три години по-късно.

 
 
Съдържание на ‘IN///PARALLEL’:

01. Never Know
02. WarOnFalse
03. Ulfur Resurrection
04. Downtown Tigers
05. London Water
06. Summertime Police
07. Poseidon (Keep Me Safe)
08. The Light Under the Door
09. All About Waiting
10. Admiral of Upside Down
Източник: ultimateclassicrock.com