Ясна е причината за смъртта на ТОМ ПЕТИ - отново са замесени лекарства

20 Януари 2018
news page

ТОМ ПЕТИ е починал от предозирането и смесването на лекарства, разкриха близките му.

Американската супер звезда почина на 66-годишна възраст през октомври, скоро след края на турнето по повод 40-ата годишнина на THE HEARTBREAKERS. 

Според резултатите от аутопсията, потвърдени от Окръжната медицинска комисия в Лос Анджелис, ПЕТИ е приел множество медикаменти като Фентанил, оксикодон, Ксанакс, Ресторил и Целекса.
 
Заключението на патоанатома е, че причината за смъртта на музиканта е "нарушение дейността на множество органи, поради преустановяване на дихателната и сърдечната дейност, причинени от отравяне с множество лекарства."
 
Вдодицата на ПЕТИДАНА и най-голямата му дъщеря - АДРИА, направиха официално изявление в страницата на TOM PETTY AND THE HEARTBREAKERS във Facebook в петък:

"В деня, в който почина, лекарите му казаха, че тазобедрената му става вече почти на функционира. Предполагаме, че болките му са били непоносими и това е причината за свръхдозата лекарства."
 
Двете близки на ПЕТИ жени подчертават, че вярват в заключението на патоанатома, че става дума за "нещастна грешка" и изразиха надеждата, че смъртта на музиканта ще доведе до по-сериозен дебат за очевидната криза с ефектите от лекарствата в Америка.

"Много хора започват да приемат обезболяващи поради някакво нараняване, но не разбират опасността и смъртоносния характер не тези лекарства.
 
 
Източник: blabbermouth.net