КУИНСИ ДЖОУНС нарече BEATLES - 'Най-лошите музиканти на света'

08 Февруари 2018
news page

КУИНСИ ДЖОУНС е нещо повече от легенда в музикалната индустрия. Той вече има 28 награди 'Грами' в кариерата си, която продължава близо 70 години.

Освен това е продуцирал някои от най-успешните албуми в историята като 'Off the Wall', 'Thriller' и 'Bad' на МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН.

В интервю за Vulture, КУИНСИ ДЖОУНС се изкава не особено ласкаво за THE BEATLES.
 
Те бяха най-лошите музиканти на света. Тези копелета не можеха да свирят. Пол Макартни беше най-слабият басист, който някога съм чувал, а Ринго Стар? За него даже не ми се говори..”
 
След това, ДЖОУНС разказва как се опитвал да помогне при аранжирането на песен в соловия дебют на РИНГО - 'Sentimental Journey' през 1970. Според него, СТАР бил толкова зле, че се наложило да използват заместник по средата на записа:
 
Помня, бяхме в студиото с ДЖОРДЖ МАРТИН и в продължение на три часа, РИНГО не успяваше да се справи с четири такта в едно парче. Просто не го разбираше. Казахме му - приятелче, защо не отидеш да изпиеш една бира, да хапнеш пай - изобщо почини си за час и половина. След като излезе, се обадихме на джаз барабаниста РОНИ ВЕРЕЛ, който дойде и се справи за 15 минути.

РИНГО си върна и накара да му пуснем записа още веднъж. Като ог чу и каза ‘Това не звучи чак толкова зле.’ Отговорих му - ‘Ами, да, нещастнико, защото не си ти.’ Но иначе е страхотен пич
.”
 
В същото време, КУИНСИ ДЖОУНС изтъква, че харесвал CREAM.
Източник: consequenceofsound.net