СЕРЖ ТАНКИЯН подкрепи протестите в Армения - пусна откъс от нова песен

23 Април 2018
news page

СЕРЖ ТАНКИЯН подкрепи продължаващите протести в Армения и ги нарече "едно от най-успешните граждански неподчинения в цялата история на страната".

Вокалистът на SYSTEM OF A DOWN публикува видеообръщение, в което пуска и част от демо на своя тематична нова песен - 'Electric Yerevan'.

ТАНКИЯН започва словото си на арменски, след което продължава на английски и подчертава: 

"Протестът е автентичен и изцяло ваш. Трябва да го опазите неопетнен от политически и други опити за влияние. Искам да знаете, че всички арменци по света са зад вас."

"Виждам любовта в очите и сърцата ви и усмивките на лицата, които видяхме и от сцената на концерта, който направихме със SYSTEM OF A DOWN през 2015. Това е нещо уникално за Армения. Това е нова културна революция, а това е истинската революция в Армения днес. Вие вече сте променили своята култура и точно заради това, вече сте победители."

СЕРЖ подчертава огромното значение на културното събуждане в страна и осъзнаването, че справедливостта е основно човешко право. Той дава и три съвета:
 
1. Стойте настрани от определението 'цветна революция', защото то се свързва основно с противопоставянето Изток-Запад. Нашата битка не е Изток-Запад, а е за справедливост и прогресивен напредък. Не ни трябва да бъдем клиенти на никоя империя, но имаме нужда да бъдем в добри отношения с всички тях.
 
2. Исканията ви трябва да са конкретни. Бих ви посъветвал да настоявате Серж Саркисиян не просто да си подаде оставката като премиер, но и да напусне поста лидер на своята партия. Следващата стъпка са искания за пакет реформи по отношение на всички несправедливости - от корупцията до съсипването на природната среда и всичко между тях. И нека за осъществяването на този пакет реформи да се направи план във времето пред новото правителство. Ако те не ги осъществят в уговореното време, да насрочим дата за нова стачка - този път за оставка на целия парламент и насрочването на нови парламентарни избори.
 
3. Трябва да продължите по пътя на мирния отпор и да не се поддавате на капаните на провокаторите. Те ще си получат заслуженото, след като шефовете им бъдат уволнени, ще дойдат да почукат на вратата ви, за да търсят работа. Продължавайте да бъдете гъвкави. Продължавайте да се отнасяте към полицаите като към ваши братя и сестри, защото те наистина са. Те са едни от вас.
 
А текстът на песента на ТАНКИЯН - 'Electric Yerevan' ще видите под видеото: 
 
 

We don't want to be the bitch of any superpowers
Color revolutions fade
We want cheap power
Electric, electric, electric Electric Yerevan
We say no to corruption
and no to plunder
Billionaire playgrounds are going under
Electric, electric, electric Electric Yerevan
Brutal police crackdown
With water cannons
Serve to irrigate the seeds of discontent and malcontent
Civil disobedience
Working like a charm
We don't want to be the bitch of any superpowers
Color revolutions fade
We want cheap power
Electric, electric, electric
Electric Yerevan
Източник: noisecreep.com