Певецът на КОНТРОЛ направи лейбъл с РАДО от RADULA - ИНТЕРВЮ

25 Април 2018
news page

Познаваме ИВАН ГАТЕВ и РАДОСЛАВ ГЕРГОВ от години. Защото са музиканти.

Първият вече е певец на КОНТРОЛ, но има и предистория, а вторият (вдясно) е част от RADULA и други.

Този път, те са в студиото на радио ТАНГРА МЕГА РОК като основатели на нов независим музикален лейбъл - GEGA - ето и неговото лого:

  

Първата група, която влиза в тяхната мрежа е УИКЕДА, както и три формации, в които действат двамата -  NO MORE MANY MORE и RADULA на РАДО и ЛОКМАРУХУ на ИВАН, като по всяка вероятност - предстои и договор с КОНТРОЛ.

Това е повод да поговорим с ГАТЕВ и ГЕРГОВ, не само за бъдещите им творчески планове, но и за конкретната стратегия, бизнес план и обща мотивация.

едно интервю на Васил Върбанов

слушайте тук 

Новият лейбъл има амбицията не просто да издава музика на групи, но също така има за цел "да популяризира българската съвременна клубна сцена".

Дейността на GEGA ще включва продуциране на групи и солови изпълнители, организиране на събития и звукозаписна дейност, както и онлайн медии -интерактивно радио, Youtube канал и др. Лейбълът ще стартира официално този петък, 27 април, с конерт в голямата зала на *MIXTAPE 5*, в който ще участват (логично) УИКЕДА, NO MORE MANY MORE, RADULA и ЛОКМАРУХУ.

Гости ще бъдат FUN TO MASS и ONZY, както и много "представители на киното, театъра, медиите и съвременния културен живот".

Вратите на клуба отварят в 21:00 часа със сет на ONZY (Лъчо фронтмен на Van Cock).

Точно в 22:00 часа "Бутилката в кораба" ще бъде засилена от актьора ВАЛЕРИ ЙОРДАНОВ, непосредствено след който RADULA откриват концерта с представянето на първия си видеоклип - на песента 'Чайче' и тн. 

 

Източник: RadioTangra.com