Очаквано - вдовицата на КРИС КОРНЕЛ заведе дело срещу неговия лекар

02 Ноември 2018
news page

ВИКИ КОРНЕЛ - вдовицата на КРИС КОРНЕЛ е завела дело срещу личния му лекар - д-р Робърт Колбин.

В съдебния иск, тя твърди, че предписани от него лекарства са засегнали състоянието на ума на на певеца на SOUNDGARDEN и това е предизвикало самоубийството му през май 2017. Колбин е обвинен в небрежност, умишлено нарушаване на лекарските правила и липсата на подписана декларация за  'информирано съгласие' от пациента.

Списание Rolling Stone, което е получило копие от документа, цитира част от него, в която четем:

"Колбин безразсъдно и многократно" и предписвал на КОРНЕЛ "опасни вещества, които променят мисълта, замъгляват съзнанието."
 
Тези вещества били предизвикали у вокалиста "опасно и импулсивно поведения, които той не е можел да контролира и това му струваше живота."
 
От септември 2015 до деня на смъртта си, КОРНЕЛ е приел над 940 дози от веществото Ativan, но също и Oxycodone, които според ВИКИ са му били предписани от лекаря без никакъв медицински преглед или допълнителни изследвания.

Тя също така настоява, че КРИС КОРНЕЛ никога не е бил информиран за възможните странични ефекти на Ativan, които включват - увредена преценка, намален импулсен контрол и висок риск от самоубийство при лица, склонни към пристрастяване.
 
Нещо повече, д-р Робърт Колбин е бил предупреден за трудното минало на КОРНЕЛ с наркотиците от терапевта, помогнал му да се измъкне от зависимостта.  
 
Отделно от това, вдовицата твърди, че някои от рецептите са били издавани от членове на екипа на Колбин - без медицинска квалификация. 
 
Токсикологичната експертиза откри в тялото на починалия КОРНЕЛ количество Ativan от четири таблетки, както и различни барбитурати.
Източник: bbc.com