METALLICA и KISS в траур от смъртта на СТАН ЛИЙ - сърцето на MARVEL COMICS

13 Ноември 2018
news page

Снощи, милиони хора по света споделиха в социалните мрежи новината за смъртта на СТАН ЛИЙ.

Легендарният главен мозък на Marvel Comics ни напусна на 95, но напредналата му възраст по никакъв начин не намалява тъгата на всички тези хора,чиито живот е белязан дълбоко от създадените от ЛИЙ герои. 

Сред тях, естествено, са и почти всички от големите рок и метъл звезди! Ето реакциите на някои от тях:

"СТАН ЛИЙ, благодаря ти, че направи детството ми невъобразимо по-вълнуващо с твоите супергерои!" - написа ДЖИЙН СИМЪНС от KISS в Twitter

"Благодаря ти, че ме вдъхнови да мисля и да мечтая за големи неща. Благодаря ти за ХЪЛК, за ТОРФАНТАСТИЧНАТА ЧЕТВОРКА и много други. Ужасно ще липсваш. Почивай в мир."

KISS работиха с Marvel на няколко пъти - в това число и по прословутата серия комикси през 1977, в която кръв от четиримата членове на групата бе смесена с мастилото за отпечатване на книгите.
 
КЪРК ХАМЕТ от METALLICA определя ЛИЙ като "визионер и пионер"Той подчертава, че му дължи оформянето на въображаемите светове в своето детство.

"На него дължа и любовта си към изкуството на всички нива. Благодаря му, че ме научи на хуманност и скромност чрез своите великолепни и дълбоки истории!"

РОБ ЗОМБИ сподели своя снимка с ЛИЙ в Instagram, придружена с думите:

"Имах щастието да се срещна на живо със СТАН само веднъж, но ужасно се вълнувах. Marvel Comics е едно от най-хубавите неща, които си спомням от деството ми. Благодаря ти за всичко. Какво щяхме да правим без теб? #ripstanlee #marvelcomics #spiderman #hulk #fantasticfour"
 
СТАН ЛИЙ е нещо повече от легенда! В сътрудничество с ДЖАК КЪРБИ и СТИЙВ ДИТКО, той създава най-популярните комикс герои в историята - СПАЙДЪРМЕН, ХЪЛК, Д-Р СТРЕЙНДЖ, ФАНТАСТИЧНАТА ЧЕТВОРКА, ЧЕРНАТА ПАНТЕРА, Х-МЕН, а заедно с брат си ЛАРИ ЛИЙБЪР и персонажите на ТОР и ЖЕЛЕЗНИЯ ЧОВЕК.
Източник: ultimateclassicrock.com