Първият СВЕТОВЕН МЕТЪЛ КОНГРЕС ще се състои в Лондон през март

29 Януари 2019
news page

Първото издание на така наречения 'СВЕТОВЕН МЕТЪЛ КОНГРЕС' ще се състои в Лондон на 23 и 24 март.

Той се организира със съдействието на обществената организация 'Arts Council England' и има за цел да събере експерти от музикалната индустрия, музиканти и фенове от целия свят.

Делегати от всички точки на планетата, в това число от Афганистан, Непал, Сирия, ще присъстват и участват в дискусии, прожекции на документални филми, концертни изпълнения и други. 

 
Много съм щастлив, че Великобритания ще бъде домакин на първия Световен метъл конгрес!” - подчертава ТОНИ АЙОМИ от BLACK SABBATH - Метъл общността в света е огромна, но рядко получава признанието, което заслужава. Искрено пожелавам успех на събитието!
 
В първия ден на конгреса, лектори ще бъдат фигури от различни звукозаписни компании, музикални фестивали и медии като Metal Hammer, Radio 1Wacken FestivalMusic For Nations и Vice
 
Човешките права и свободата на артистично изразяване са много тясно свързани.” - споделя вокалистът на NAPALM DEATH - БАРНИ ГРИЙНУЕЙ, който ще ръководи собствен панел в дискусиите.

Разчупването на отегчителните стари стереотипи, стимулирането на творческото изразяване без граници и разговорът за етиката в развиването на една метъл група продължават да бъдат задължителни.”
 
Сред бандите, които ще свирят в рамките на конгреса, са сингапурските грайндкор герои WORMROT (вижте долу) и южноафриканците ZOMBIES ATE MY GIRLFRIEND.  
 
За повече информация - влезте в сайта на w\m/c.  
 
 
Източник: classicrock.teamrock.com