ДЖОН АНДЕРСЪН е 'много отворен' за ново събиране с YES

20 Март 2019
news page

ДЖОН АНДЕРСЪН разкри, че е “много отворен” за ново събиране с YES в някакъв момент в бъдеще.

 
На 31 март, певецът ще издаде своя нов солов албум '1000 Hands', в който гостува и китаристът на YES - СТИЙВ ХАУ. Веднага след това ще има и турне в подкрепа на произведението, но бъдещето е открито за евентуално събиране на групата.
 
Много съм отворен към тази идея. Всичко започна преди цели 50 години и може и би нещо трябва да направим по този повод. За мен, най-добре би било да създадем един велик нов албум заедно." - споделя АНДЕРСЪН пред Rolling Stone
 
Не знам как точно може да стане това, но последното събитие на YES трябва да се състои. Говорих с няколко от замесените и те разбират какво имам предвид. Наистина искам да го направим. И дори съм написал 8 песни за този бъдещ албум, които ще звучат страхотно с цял оркестър и с хор.”
 
На настоятелния въпрос на журналиста, дали ХАУ е показал някакъв интерес, АНДЕРСЪН отговаря с думите: “Не знам, може би сега ще прочете тази статия и ще каже ‘да’ или ‘не.’ нямам представа.”
 
В същото интервю, вокалистът потвърждава, че фракцията YES Featuring ARW, с която концертираше съвместно с ТРЕВОР РАБИН и РИК УЕЙМЪН е в безсрочна ваканция, след прекараните "две хубави години заедно".
 
АНДЕРСЪН започва работата по новия си солов албум '1000 Hands' преди цели 30 години заедно с АЛЪН УАЙТ и с днес покойния КРИС СКУАЙЪР.
 
Освен ХАУ, в записите участват и ИЪН АНДЕРСЪН от JETHRO TULL, СТИЙВ МОРС, БИЛИ КОБЪМЧИК КОРИАРИК ДЕРИНДЖЪЛПАТ ТРАВЪРСДЖОНАТАН КЕЙН и цигуларя ЖАН-ЛЮК ПОНТИ.
 
снимка: Джим Спелеман
Източник: loudersound.com