ВИЛИ СТОЯНОВ води OLD SCHOOL TROMBONE за четири концерта в КИТАЙ

05 Ноември 2019
news page
Неуморният ВИЛИ СТОЯНОВ се отправя на поредно участие в Китай - с последния си проект OLD SCHOOL TROMBONE.

Именитият ни тромбонист е поканен да представя България в China CEEC Music Week 2019, която ще се проведе в Ченгду, Китай, в периода 11-17 ноември.
 
Тази година той ще представи репертоар съставен от композиции на дядо му, ЙОСИФ ЦАНКОВ, познат като патриарх на забавната музика в България. Аранжиментите в програмата носят и духа на старата градска песен, и модерното звучене на съвременния джаз с елементи на фънк, суинг, латин, дори хип-хоп. Проектът OLD SCHOOL TROMBONE се развива в продължение на 3 години, като отворената му импровизационна форма успя да привлече редица именити гост изпълнители. Инициативата дава възможност за изява и на млади инструменталисти, които ежеседмично музицират с най-големите имена на брас сцената в София. 

Привличането на НИЯ ПЕТРОВА – победител в 'Гласът на България' 2018, надгради резултатите на инициативата и повиши нейната популярност.
За музикалната седмица, в Ченгду, ВИЛИ и НИЯ ще пътуват в компанията на младите, но вече сериозно разпознаваеми на родната сцена изпълнители – ДИМИТЪР БЛАГОЕВ и ДАНИЕЛЕ ФЕББО.
 
В началото на годината Ченгду спечели най-значимата, в музикално отношение награда, в Китай – „Златната камбана” и си извоюва титлата „Международна столица на музиката”.

Квартетът на ВИЛИ ще изнесе 4 концерта в столицата на Сечуанската провинция – в Cloud Hall, в Meishan Park, в Deyang Aviation School и един в древния град Huanglongxi.

Пътуването се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Мобилност” на Национален фонд „Култура”.
 
CEEC Music Week е продължение на инициативите 'Belt and Road' и '17+1 Cooperation', чрез които обменът между Китай и 17-те държави от Централна и Източна Европа непрекъснато се разраства. Целта е участниците, както от страна на домакините, така и на гостуващите европейски държави, да установят контакт, да обменят добри практики, да покажат културното си наследство и да създадат условия за дългосрочни съвместни инициативи и обмен. 
 
Участието в China-CEEC Music Week 2019 в Ченгду, Китай, ще бъде трето поред за инициативи на БРАС АСОЦИАЦИЯ. В рамките на културен сезон 2017, проектът B.A. COMBO изнесе 3 концерта – в Кингдао, в Жоушан и в Шанхай, а етно-джаз бандата RomaNENO Project имаше две участия в Международния Арт Карнавал в Пекин по време на Златната седмица (празници, които съпътстват 1 октомври - Деня за провъзгласяване на републиката и национален празник на КНР). Карнавалът беше своебразно закриване на Културен сезон 2017, в Китай.
 
Източник: RadioTangra.com