Фензинът 'The Other Side' ще отпразнува 20 години с концерт на 18 януари

19 Ноември 2019
news page

Популярният български метъл фензин 'The Other Side' ще отбележи 20-ия си рожден ден със специален концерт на 18 януари...

 
Той е столичния клуб Live & Loud, а имената на групите, които ще излязат на сцената предстои да бъдат обявени в следващите дни.  
 
Нека припомним историята, като използваме думите на самите създатели:

"През 1999 се проведе фестивалът в Приморско, който даде името на нашата скромна медия. Идеята бе да издаваме фестивален бюлетин на събитието край морето. Събитието събра групи от България и чужбина и по свой начин изигра ролята си в бългърския ъндърграунд. 

За добро или не, изданието от 99 бе единственото (има репортаж за него в първия брой на нюзлетъра). В този първи брой се съдържат репортажи на други култови събития, като АнтиСПИН Феста в Благоевград и Storms In Dreamssilence, провели се през декември същата година. Може би това е едно от първите интервюта на ENTHRALLMENT… И така, януари 2000, на ксерокса бяха копирани малко повечко от 100 такива книжлета, които се разпродадоха на цена от 1 лев. Ще забележите, че доста често фигурира името FORLORN magazine, някъде в периода 1998 – 2002 г. бе ползвано и това име, даже през 2000 се появи англоезичен уебзин с него, който бе активен в продължение на две години. За съжаление, голяма част от материалите в него са загубени… Но през 2017 Forlorn бе възстановен като англоезичен блог, който придобива своя онлайн живот.
 
Идеологът на 'The Other Side' и негов главен редактор Гияс Гулиев добавя:

"Обръщайки се назад, виждам времена, когато нямаше блогове, сайтове правеха малцина, информацията се разпространяваше с флаери и плакатчета „от принтера“, сложени на стратегическо място на Попа, Кравай или Борисова градина… Тогава аз се подписвам като Гого, псевдонимът Mrazek дойде по-късно. В ревю секцията на броя ще видите и няколко текста на Rock Thrashler, който сътрудничи и до ден днешен и един от ударните ни автори.

Искам да благодаря на всички читатели през годините, както и на всички настоящи и вече ненастоящи сътрудници, редактори, фотографи, главни редактори и просто фенове, отделяли от времето си, за да помагат. Наздраве и поклон!"
 
Край на цитата!
Източник: www.TheOtherSide.eu