Бивш шофьор на BEATLES продаде чифт очила на ДЖОН ЛЕНЪН за 184 хиляди

17 Декември 2019
news page

Един от бившите шофьори на BEATLES продаде чифт счупени очила на ДЖОН ЛЕНЪН за 184 хиляди долара.

АЛЪН ХЕРИНГ се раздели с тях - 51 години, след деня, в който ги видял на задната седалка в колата на барабаниста РИНГО СТАР, с която в този момент през лятото на 1968  карал групата.

Едната леща била леко надраскана, а лявото рамо било хлабаво. Шофьорът вдигнал очилата и веднага ги показал на ЛЕНЪН. Той обаче отговорил, че не му трябват, защото били само за имидж.

Закарах двамата с мерцедеса на РИНГО до офиса. Попитах ДЖОН, дали иска да ги дам на поправка. Каза, че не му трябват и да се се притеснявам. Ползвал ги само за снимките и щял да си вземе нови. Така и не ги оправих - пазех ги както си бяха тогава.”

В писмото, с което доказва автентичността на очилата, ХЕРИНГ обяснява, че първоначално е бил нает като градинар в имението на ДЖОРДЖ ХАРИСЪН през 1967, преди да се издигне до личен шофьор и асистент. След като ХАРИСЪН заминава за Индия, той бил нает от РИНГО.

Шофьорът припомня, че ЛЕНЪН получава първите си кръгли очила през 1966, за да се подготви за филма на РИЧАРД ЛЕСТЪР - 'How I Won the War' и те бързо стават негова емблема.
Източник: ultimateclassicrock.com