RIVERSIDE официално отново са квартет - прочетете декларацията им

04 Февруари 2020
news page

RIVERSIDE официално обявиха, че ангажират МАЧИЕЙ МЕЛЕР като пълноправен член на групата и така тя отново е квартет.

Китаристът бе гост-музикант на мястото на починалия внезапно през 2016 ПЬОТР ГРУДЖИНСКИ, но сега вече ще бъде част от RIVERSIDE за постоянно. 


"Скъпи приятели, това е невероятно важен момент в историята на нашата група. От началото на февруари 2020 Riverside официално вече не е трио, а отново е квартет!" - сподели групата във Facebook тази сутрин.
 
"Той е с нас от повече от три години. Остави ни да се съвземем от трагичната загуба, която ни сполетя, помогна ни да оцелеем и от година на година да станем още-по-добра концертна формация. Беше за нас приятел и брат. Приемаме го в нашия свят с огромна радост и се надяваме да я споделите с нас.
 
"Това, че е добър китарист и обича безкрайно музиката е само едната страна на нещата, а това, че се вписва сред нас със своята невероятна скромност и смиреност е също много важно в нашата група. Мачией отговаря на всички критерии и сме наистина щастливи, че прие да продължи пътешествието с нас."
 
RVIERSIDE също така информират феновете си, че ще започнат работа по нов студиен албум - наследник на 'Wasteland' от 2018 - веднага след края на европейското си турне.

"Пьотр Груджински ще бъде завинаги в сърцата ни, обичаме го силно и никога няма да го забравим. Но трябва да продължим напред. Ние сме на пътешествие и хората ни очакват. Трябва да създадем още музика, да видим и да научим нови неща. Надяваме се, че ще продължите да бъдете редом с нас и ще ни позволите да си помогнем един на друг в това пътешествие."
 
Тези новини идват броени дни, след като водачът на RIVERSIDE - МАРИУШ ДУДА обяви, че ще предприеме и солова кариера, встрани от групата и отвъд проекта LUNATIC SOUL.
 
RIVERSIDE ще свирят в София на 11 март 2020 в столичния клуб ‘MUSIC JAM’ в рамките на поредицата 14 години радио ТАНГРА МЕГА РОК.

Билетите с цена 45 лв ще откриете в системите на www.Eventim.bg и EpayGo.bg, както и на всяка каса на Eeasypay в страната, а в деня на шоуто скачат на 50 лв.

Отделно, специално за най-големите фенове на RIVERSIDE има само 100 VIP билета за най-добрите места в клуба с цена 55 лв.
 
 
 
Източник: loudersound.com