Новите песни на SYSTEM OF A DOWN събраха 600 хиляди долара за Армения

12 Ноември 2020
news page

Шест дни, след като SYSTEM OF A DOWN сложиха край на 15-годишното си студийно мълчание с две нови песни - "Protect The Land" и "Genocidal Humanoidz", вече има видими резултати. 

Издадени в подкрепа на Армения и арменците, чийто военен конфликт с мюсюланските съседи ескалира значително през последните месеци, двете парчета вече са събрали над 600 хиляди долара чрез продажбите онлайн.

SYSTEM OF A DOWN даряват и приходите си от авторски права, защото и четиримата в групата са с арменски произход и смятат Армения за свой духовен дом.

Те пуснаха и свое видеоинтервю и призовават да го гледаме, за да разберем по-добре проблема и да се информираме за геноцида. 

Автор на музиката и текста и на двете песни е китаристът САРОН МАЛАКЯН, като "Protect The Land" е била създадена с идеята да влезе в следващия албум на собствената му група - SCARS ON BROADWAY

От своя страна, "Genocidal Humanoidz" се е родила преди 3-4 години от съвместно свирене на МАЛАКЯН с басиста ШАВО ОДАДЖЯН и барабаниста ДЖОН ДОЛМАЯН. От него били изникнали 7 парчета, които обаче били изоставени, след като певецът СЕРЖ ТАНКЯН отказал да се прави нов албум.

Сега каузата Армения все пак събра четиримата за първите им студийни записи от 2005 насам...
 
 снимка: Клементе Руис
 
 
Източник: blabbermouth.net