Най-големият фестивал в Англия - ГЛАСТЪНБЪРИ е отменен и тази година

21 Януари 2021
news page

Въпреки надеждите за съживяване на концертната дейност на планетата през 2021, ГЛАСТЪНБЪРИ е отменен за втора поредна година.T

Организаторите на най-големия британски фестивал - МАЙКЪЛ и ЕМИЛИ ИЙВЪС обявиха това в официално прессъобщение.

 
Въпреки усилията ни да преобърнем небето и земята, стана ясно, че просто няма да сме в състояние да осъществим фестивала и тази година. Съжаляваме безкрайно, че отново ви разочароваме." 
 
Тук идва и ключовата част в съобщението:
 
Както и миналата година, даваме възможност на всички, които са си запазили билети още през октомври 2019, да прехвърлят своя депозит от 50 паунда за догодина и така да си подсигурят закупуването на билет за Glastonbury 2022.

Безкрайно благодарни сме за доверието на хората с депозити и сме уверени, че ще успеем да организираме нещо наистина специално за всички нас през 2022!"
 
В същото време - председателят на Британската парламентарна комисия по цифрови технологии, култура, медии и спорт - ДЖУЛИАН НАЙТ обяви за опустошителна новината, че за втора поредна година няма да има Гластънбъри.

"Многократно призовавахме министри в правителството да направят всичко, за да запазят нашия световно известен фестивал, както правят с организациите със застраховка от правителството. Но всички те останаха глухи за молбата ни."
 
Перлата в короната отново няма да а има, но правителството вече не може да се прави, че не обръща внимание на това. Сега вече трябва да се задейства, за да спаси тази жизненоважния ни фестивален сектор.
 
През декември, ЕМИЛИ ИЙВЪС се присъедини към множество организатори на други фестивали на Острова с призив към правителството да създаде, подобно на Германия и Австрия, фондове в подкрепа на концертните организатори при отмяна на събития, заради невъзможността да се планира новия фестивален сезон при опасността от нова ковид вълна.
 
В интермю за The Sunday Times, тя изтъкна, че по нинакъв начин не е успяла да договори застраховка 'Отмяна' с търговските застрахователи за покриване на загубите при евентуалната нова отмяна или отлагане на изданието на Гластънбъри 2021.
 
Още през юни, баща й МАЙКЪЛ, с когото организират фестивала двамата заедно, предупреди, че цялото начинание е заплашено от “тежък банкрут” в случай, че се окаже невъзможно да го направят за втора поредна година.
 
Юбилейното 50-годишно издание на ГЛАСТЪНБЪРИ през 2020 трябваше да бъде оглавено от Сър ПОЛ МАКАРТНИ, ТЕЙЛЪР СУИФТ и КЕНДРИК ЛАМАР, но бе отменено още през март 2020 при първото затваряне на Острова, заради Ковид.
 
 
Източник: https://www.iq-mag.net/