Бебето от корицата на ‘Nevermind’ с нови обвинения към NIRVANA

23 Ноември 2021
news page
СПЕНСЪР ЕЛДЪН е добавил нови обвинения в своя официален съдебен иск към NIRVANA, който беше подаден в края на август.

Мъжът, който като 4-месечно бебе е била заснет и изложен гол на корицата на легендарния албум 'Nevermind', съди групата и наследниците на КЪРТ КОБЕЙН, защото, според него, поставянето на изображение му на обложката е "чиста злоупотреба". 
 
Сега СПЕНСЪР твърди още, че фотографът, заснел прословутия кадър, КЪРК УЕДЪЛ, веднага след това го е снимал и с дрехи, подбрани така, че да изглежда като основателя на Playboy - ХЮ ХЕФНЪР.
 
В новите документи, подадени в съда от адвокатите на ЕЛДЪН, има още една важна промяна - бившият барабанист на NIRVANA - ЧАД ЧАНИНГ вече не е посочван за свидетел в подкрепа на обвиненията.
 
В опит да докаже твърдението си, че фотографът е имал намерение изображението на корицата на 'Nevermind' да бъде сексуално по природа, в актуализираната си жалба ЕЛДЪН цитира записиски от личния дневник на покойния КОБЕЙН, публикуван от Riverhead Books през 2002.

В тези записки, КОБЕЙН скицира представата си за визията на албума с бебето, залято със семенна течност.“ - се казва в документа.

На няколко пъти са описани и извратените идеи на КОБЕЙН за обложката, както и емоционалните му борби: „Искам да правя разрези в корема на бебета, след което да чукам разреза, докато детето умре“.“
 
В новите документи отново се застъпва тезата, че фотографът бил имал за цел да „задейства вътрешен сексуален отклик у зрителя“, като активира „рефлекса на задушаванена СПЕНСЪР, преди да го хвърли под вода, за да го заснеме в пози, подчертаващи голите гениталии на бебето“.

"Малко след това УЕДЪЛ представи и снимки на СПЕНСЪР, облечен и изобразен като ХЮ ХЕФНЪР."
 
Месец, след като започна своя поход срещу NIRVANA и наследниците на КОБЕЙН, ЕЛДЪН, който днес е на 30 години, поиска кадърът с голата му пиш*а да бъде отстранени от "всички бъдещи" издания на албума по повод 30-ата годишнина от излизането му.

Родителите му били получили само 200 долара, за фотосесията, продължила 15 секунди.

Албумът 'Nevermind' на NIRVANA е продал досега над 30 милиона копия.

 

Източник: blabbermouth.net