JUDAS PRIEST се отказват от формат КВАРТЕТ - пак ще бъдат ПЕТИМА

16 Януари 2022
news page

Миналия понеделник, 10 януари, JUDAS PRIEST обявиха, че планират да се върнат на сцената тази година  с човек по-малко.

Легендарната английска хеви метъл група съобщи, че концертният им китарист - продуцентът АНДИ СНИЙП няма да пътува с тях в турнетата, за да се фокусира в работата си в студио.

Няколко часа по-късно, СНИЙП изрази разочарованието от решението на бандата с официално изявление в социалните мрежи, но благодари на колегите за "невероятната възможност" да сподели сцената с една от любимите си групи. 

В последвалите дни в мрежата се надигна вълна от недоволство от фенове, изтъкващи, че без емблематичната двойна китарна атака на JUDAS PRIEST магията няма да е същата!

Групата реагира и в събота съобщи, че се отказва от първоначалната си идея:

"Взехме единодушно решение да продължим концертните ни шоута в непроменен състав с Роб Халфорд, Иън Хил, Ричи Фокнър, Скот Травис, Анди Снийп."
 
Също така става ясно, че ГЛЕН ТИПТЪН, който се оттегли през 2018, поради напредващ паркинсон, ще се появява от време на време на сцената. 

"Нямаме търпение да отпразнуваме 50 огромни хеви метъл години JUDAS PRIEST заедно с вас!"
 
Басистът ИЪН ХИЛ е единственият останал от първия състав на JUDAS PRIEST от 1969. Вокалистът РОБ ХАЛФОРД се включва през 1973, а китаристът ТИПТЪН година след това. 

ХАЛФОРД напусна в началото на 90-те, но се завърна през 2003. Другия китарист - младият РИЧИ ФОКНЪР бе ангажиран на мястото на напусналия преди 10 години КЕЙ КЕЙ ДАУНИНГ.
 
JUDAS PRIEST ще свирят в България на 17 юли на фестивала в село Могилово Rock In The Wine Valley.
 
За последно бандата е била квартет - само с един китарист - през 1974, преди да запише дебютния си албум "Rocka Rolla"
 
Източник: blabbermouth.net