Издателите на БОБ ДИЛЪН продали книги за 600$ с автограф - но не негов

23 Ноември 2022
news page

Книгата на БОБ ДИЛЪН - 'The Philosophy of Modern Song', предлагана от Simon & Schuster с личен автограф от автора за 600 долара, се оказа измама.

Рекламата в сайта на издателя, която вече е изтрита, уверяваше, че за американския пазар са налични само 900 бройки, но всяка е ЛИЧНО подписана от автора.

Цена 599 долара (с включена доставка)!

Но още първите купувачи с изумление установили, щом получили своето копие, че копието им е подписано не от ДИЛЪН, а от така наречените autopen machines.

Последните се разработват още от периода на Втората световна война, а през 2005 Американското министерство на правосъдието постанови правото на Президента на страната да подписва чекове с такава машина.

Но все пак, купувачите на 'The Philosophy of Modern Song' са очаквали РЪЧЕН подпис от БОБ ДИЛЪН, още повече, че във всяко поръчано копие от книгата има и бележка от управителя на издателството - ДЖОНАТАН КАРП, който гарантира произхода на автографа.  

Държите в ръцете си нещо много специално - Една от едва 900-те бройки, достъпни в Щатите!" - пише той. "Това писмо е гаранция, че копието, което държите в ръцете си, е подписано лично на ръка от Боб Дилън!"

'The Philosophy of Modern Song'
е първата книга на ДИЛЪН след спечелената от него Нобелова награда за литература през 2016.

Съдържа над 60 есетана тема песни, писани от други автори, сред които ЕЛВИС КОСТЕЛОTHE CLASHГРЕГ ОЛМАНПИТЪР ГРИЙН и ПЕРИ КОМО.
 
Simon & Schuster и вече връщат пари на недоволните купувачи.
Източник: loudersound.com