Забраниха шоуто на РОДЖЪР УОТЪРС във Франкфурт заради 'антисемитизъм'

28 Февруари 2023
news page

Управата на Франкфурт обяви, че отменя концерта на РОДЖЪР УОТЪРС, насрочен за 28 май във Festhalle.

В официално изявление, Градският съвет изтъква като причина това, че бившият басист и певец на PINK FLOYD е "един от най-известните антисемити в света."

Цитират се думите на УОТЪРС, с които той сравнява Израел с апартейда в Южна Африка, декларацията му, че поддържа връзки с ислямската организация "Хамас" и използваните в турнетата му големи надуваеми, летящи прасета със звездата на Давид.

Фестивалната зала във Франкфурт не е изцяло частна - цели 60% от нея са общинска собственост и това е улеснило Градската управа при отмяната на шоуто.

Градските съветници подчертават, че в исторически план, точно в тази зала през 1938 нацистите затварят близо 3000 задържани евреи в така наречената "Кристална нощ", когато подпалват еврейски магазини, сгради и синагоги.
 
В отговор на официалното решение, УОТЪРС сподели в Twitter видео, с което Д-р Рамзи Баруд изказва предположение, че концертът е забранен, заради явната подкрепа, която музикантът оказва на палестинските движения.  
 
Концертът във Франкфурт трябваше да бъде част от европейското турне на УОТЪРС - 'This Is Not a Drill', в което са планирани и спирки в Хамбург, Кьолн, Мюнхен и две последователни вечери в Берлин.
 
Преди по-малко от месец - ПОЛИ САМСЪН - съпругата на ДЕЙВИД ГИЛМОР от PINK FLOYD, също в Twitter, написа, че бившият колега на мъжа й е "антисемит" и "апологет на Путин.” 

ГИЛМОР разпространи нейните думи и написа - "Всяка от тези думи е очевидна истина”!
Източник: ultimateclassicrock.com