Предварителна прожекция на РЪГБИ филма на ВАСИЛ ВЪРБАНОВ на 13 юни

06 Юни 2023
news page

Щастливи сме да ви поканим на предварителна прожекция на нашия документален филм.

"В името на Бог РЪГБИ!" - Част 1 (111 минути) в кино "Одеон" в София на 13 юни (вторник) от 20:00 часа. Билети с цена 15 лв ще намерите тук.

Филмът ще ви запознае с турбулентната история на великата игра у нас. Негов автор е Васил Върбанов - популярен радио и ТВ журналист, който успоредно със своите музикални и културни предавания, вече повече от 13 години е и телевизионен РЪГБИ коментатор. Бил е и дългогодишен състезател, затова познава отблизо философията на този спорт, както и спецификата на неговата култура. 

Ръгби се играе организирано в България от над 60 години. и е важно спортно събитие в големите градове и до днес. Но за широката БГ общественост ръгби все едно не съществува, а хилядите ни ръгбисти сякаш живеят в успоредна реалност. 

‘В името на Бог РЪГБИ!’ е комбинация от зрелищни екшън кадри от игрището с архивни видеокадри и снимки, свидетелства от първо лице на главните герои от 1956 до днес. Разказът надскача спортния контекст и дава много по-широка картина на живота у нас през различните периоди на 20 век и последствията от наложената система в живота ни до днес. 

Най-голямото спортно събития в света през 2023 е Световната купа по РЪГБИ, която започва на 8 септември във Франция. Състезанието между 20-те най-силни отбора на планетата отново ще събере близо 1 милиард ТВ зрители.

През 2023 планетата празнува 200 години от раждането на великата игра!

"В името на Бог РЪГБИ!"

сценарист и режисьор: Васил Върбанов
оператори: Крум Родригес и Орлин Руевски
продуцент: Тангра Мега Рок/Лакриц
копродуцент: БНТ
С подкрепата на  Програма „Култура“ на Столична община
Със съдействието на SPORT DEPOT 

Източник: RadioTangra.com