МИК ДЖОУНС от FOREIGNER страда от болестта на Паркинсон

22 Февруари 2024
news page

Знаменитият китарист на FOREIGNER - МИК ДЖОУНС разкри, че се бори с болестта на Паркинсон.

 
79-годишният музикант не е свирил с групата от 2022, но продължава, според собствените си думи, да  участва в работата й зад кулисите.

"Добре съм. Диагнозата ми беше поставена още преди няколко години. Просто винаги искам да съм в най-добра форма, когато съм на сцената, а за съжаление това е трудно в това ми състояние. Благодаря безкрайно за подкрепата пред всичките тези години и особено в момента."
 
МАЙКЪЛ ЛЕЗЛИ ДЖОУНС е роден в Англия и е основен фактор при създаването на FOREIGNER в Америка през 1976. Групата успя да завоюва легендарен статус с общи продажби от над 80 милиона албума в целия свят и хитове като "I Want To Know What Love Is""Urgent", "Cold As Ice""Hot Blooded" и "Waiting For A Girl Like You".

ДЖОУНС се мести да живее и работи в Ню Йорк перз 1971 по идея на ДЖОРДЖ ХАРИСЪН, с когото работи в онзи момент.
 
Започва да свири на китара като тийнейджър и дори открива с бандата си за THE ROLLING STONES в пъбове в Лондон, преди да се прехвърли във Франция, където прави първия си голям музикален пробив - първо в групата на СИЛВИ ВАРТАН, а след това и като основен композитор на ДЖОНИ ХОЛИДЕЙ.
 
Встрани от работата си с FOREIGNER, МИК ДЖОУНС не само издава солови албуми, но и продуцира огромни албуми на БИЛИ ДЖОЕЛ ("Storm Front") и VAN HALEN ("5150"). Той е и съавтор на няколко хитови песни на свои колеги като "Bad Love" на ЕРИК КЛЕПТЪН и "Dreamer" на ОЗИ ОСБЪРН.
 
снимка: Карстен Стайгер
Източник: blabbermouth.net