WICKEDA + радио ТАНГРА МР = 10 години дружба и възход

23 Април 2009
news page

Те са една от най-разпознаваемите и стабилни български групи. Историята им реално започна преди точно 10 години. Сeга WICKEDA отново се намесват и в историята на това радио, защото са едно от централните имена в празничния концерт за 3-тия ни рожден ден. Вчера, два дни преди шоуто, настанени удобно в нашето студио те говорят! Посреща ги Насо Русков: 

РОСЕН Е ГОЛ ТУК, ПО ДАНТЕЛЕНО БЕЛЬО! И ЕРОЛ Е С НЕГО И ГО ПОПЛЯСКВА НЕЖНО...ТОВА СА ХОРАТА, КОИТО СА АБСОЛЮТНАТА, ПОСТОЯННА ВЕЛИЧИНА В WICKEDA ВЕЧЕ...Ъ, КОЛКО ГОДИНИ СВИРИТЕ?
Росен:
10 -11...
Ерол: 10 години горе-долу го изчислихме, ама може и повече да са...

НЯМА ЛИ ДА ИМА НЕЩО, КАТО ANNIVERSARY ТУРНЕ?
Ерол: Щяхме да правим, ама примерно като видях, че групата КАФФЕ и те празнуват 10 години... и се отказахме да правим нещо грандиозно по случай рождения си ден..

ДА, ЗАЩОТО ОТ ТЕЗИ ТЪЛПИ ТРЪГНАЛИ НА ТАМ, КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ ЗА ВАС?!
Ха ха ха, точно!

СПОМНЯМ СИ, СЯКАШ БЕШЕ ВЧЕРА...ОБАЧЕ БЕШЕ ВСЪЩНОСТ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ, КОГАТО ‘А НИЕ С БОБИ ДВАМАТА ПИЕМ КАФЕ’ – НАПРАВО РАЗЦЕПИ...ПОМНИТЕ ЛИ ОНОВА ЛЯТО – КЪДЕТО И ДА ВЪРВИШ ПО УЛИЦИТЕ, САМО ТОВА ГЪРМЕШЕ ОТ ВСЯКО ЕДНО КАФЕНЕ...КАКВО СИ СПОМНЯТЕ ОТ ТОГАВА, ПОМНИТЕ ЛИ ВЪЛНЕНИЕТО? ЗАЩОТО, СЕГА НАЛИ СТЕ ПО-ОБРЪГНАЛИ ПРОФИТА?
Росен:
Да, скоро се сещах за този период!
Ерол: Разказва на внуците си, хе хе

ЗАЩОТО БЕШЕ МНОГО ТАКОВА – РЕВОЛЮЦИОННО, ТО ИЗБУХНА НАПРАВО!
Росен:
Където и да отидеш, каквото и да пуснеш – радио, телевизия, вестник да прочетеш – ставаше дума за Уикеда! Консерва отваряш – Уикеда! Пускаш чешмата – Уикеда!

Айииееее

Уикеда, с барабанист Михата, свирят в студиото на Рок Радио Тангра на 7-мия рожден ден на радиото, декември 99

ДА, АЗ ПОМНЯ СЪЩО – КОГАТО ВИ ДАДОХА ПЪРВАТА ‘НАГРАДА НА ММ’ И ВИЕ ПОЗДРАВИХТЕ Б.Т.Р. С НЕЯ!
Ерол:
Ха ха, така ли е било? Аз трябва да го гледам, за да си спомня, какво е било.

Росен: Има го, да!
Ерол: И това не си го спомням!

ЗНАЧИ НОВ АЛБУМ НА УИКЕДА, КОГА ДА ГО ОЧАКВАМЕ ТОВА?
Ерол:
Омфххххх, ами ние имаме вече 3-4 готови парчета, надявам се до края на годината да сколасаме. Понеже минахме на самиздат, както се казва...нещата стават хубаво, обаче бавно. За разлика от, когато имаш лейбъл и стават лошо и бързо.

КАКВО ПРАВЯТ НЯКОИ ОТ БИВШИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА УИКЕДА...ИМАШЕ ДОСТА ИНТЕРЕСНИ НАВРЕМЕТО... ПЪРВИЯ ВИ БАРАБАНИСТ – МИХАТА... АЗ МУ ИЗГУБИХ ДИРИТЕ...
Ерол:
Тя интересно се развива сцената. Имаше Кая една група, той свиреше там, не знам дали още е там...

А ОНЗИ МНОГО ИНТЕРЕСЕН АГЕНТ, КОЙТО ВИНАГИ МИ Е БИЛ МНОГО ЗАБАВЕН? ЕДИНИЯТ КИТАРИСТ В НАЙ-ПЪРВИЯ ВИ СЪСТАВ...
Росен:
Пешо!

ТОЙ ПРИЛИЧАШЕ НА ПРИЯТЕЛ НА ГРУПАТА. НАЙ-МАЛКО ОТ ВСИЧКИ ИЗГЛЕЖДАШЕ, КАТО МУЗИКАНТ. И ВЕДНЪЖ, ДОКАТО НИЕ С BABYFACE CLAN СВИРЕХМЕ НЯКЪДЕ В ЧУЖБИНА, ВАСИЛ ВЪРБАНОВ ПУСНАЛ КЛЕВЕТА ПО РАДИОТО, ЧЕ АЗ СЪМ НА КРЪЖОК ПО РАКЕТОМОДЕЛИЗЪМ В РУМЪНИЯ....ТОЗИ ЧОВЕК БЕШЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО ПОВЯРВА И ВЕДНЪЖ СЛЕД ТОВА, СВИРЕХМЕ С ВАС НА НЯКАКЪВ ФЕСТИВАЛ – ТОЙ СЕ ПРИБЛИЖИ ВЕЖЛИВО И НЕНАТРАПЧИВО И МЕ ПОПИТА: “НАСО, АБЕ КЪДЕ Е ТОВА НЕЩО ЗА РАКЕТОМОДЕЛИЗЪМ В РУМЪНИЯ? АЗ МНОГО СЕ ИНТЕРЕСУВАМ.”
Ерол:
Верно ли бе?
Росен: Стига бе, ха ха ха...

ДА, ТОЗИ ЛЕГЕНДАРЕН ДИВ ПЪНКАР! КАКВО ПРАВИ ТОЙ?
Росен:
В Щатите е, в Бостън! Аз по-често се чувам с него по интернет. Работи, спечели Зелена карта. От няколко години е там...
Ерол: И работи, като супер. Знаеш ли какво е СУПЕР?

НЕ?
Ерол: Super attendant! Такива, които поддържат сградите.
Росен: Сменят крушки, бушони...
Ерол: Българите в Америка на това му викат просто Супер!

Пешо

Пешо е тъжен. Делян Стефанов (Face Up и водещ на 'Точка на пречупване')е нахлул и пее с WICKEDA 'Just Another Victim'. Малко след това Коко Стойнов ще нахлуе да пее 'Бате Гойко' с Хиподил.

ДОЧУВАМ, ЧЕ ОТНОВО ЩЕ ИЗПОЛЗВАТЕ БРАС СЕКЦИЯ?
Ерол:
Ами такава е идеята напоследък. Пробвахме пак да се върнем към изпълненията с брас, защото последната година, година и нещо свирим без брас, но сега на този концерт с Марк Фого ще бъдем пак с брас. И то двама от предишните членове на групата – Сандо и Сашко. Не знам, ще видим. Може на следващия концерт да сме пак без брас.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ 

WICKEDA са централно име в концерта 3 години Радио Тангра Мега Рок - утре (петък), с участието и на MARK FOGGO'S SKASTERS и La Muchedumbre!

В самото начало на 1999-та, Рок Радио Тангра започва да излъчва усилено песента 'А ние с Боби двамата пием кафе' на нова група със странното име Уикеда. Няколко месеца по-късно това парче става национален хит, а последвалият го дебютен албум се продава в огромния за България тираж от 30 000 копия. Днес, точно 10 години по-късно, Уикеда имат зад гърба си пет албума и десетки участия на големи европейски фестивали като Sziget (Унгария), Taksirat (Македония), Rockxplosion и StadtFestival (Германия), Eurosonic (Холандия). Уикеда са били подгряваща група на легендарните Manu Chao. Музиката им е богата смесица от ска до пънк и от реге до фънк.

Източник: radiotangra.com