Том Пети завършва нов албум, планира турне!

19 Март 2006
news page

Том Пети довършва последните елементи за новия си албум "Highway Companion," който се очаква да излезе през юни. Въпреки, че преди известно време Пети каза, че дискът ще излезе от фирмата на Рик Рубин American Recordings, официалното потвърждение за сделката все още се бави.


"Опитвам се да напипам свързващото звено между отделните песни" споделя Пети пред Billboard по повод новия си проект, за който още през януари той каза, че третира това, как времето минава . "Това е една колекция от наистина хубави песни. Но общата тема май е това, как времето минава и как те променя."

В подкрепа на албума, Пети и the Heartbreakers ще направят мащабно турне през 2006, като концертите ще се състоят основно през юни-юли и септември-октомври.

"Ще направим и поредица от концерти с различни артисти, които харесваме или смятаме за интересни. Надяваме се да се получат и интересни шоута.," обяви мениджърът на Том - Тони Димитриадес. "ОСновното е, че ще направим няколко концерта с Pearl Jam. В преговори сме и с Джон Мейър за няколко дати, както и с the Strokes."

Задено с Том Пети и групата, ще пътува и режисьорът Питър Богданович, който ще пусне и филм за турнето в края на годината.

Източник: Billboard.com