Създателите на ЕМО се извиниха, че са го направили

28 Юли 2009
news page

Никой от поколението, което помни групи, като Boys Life, Cerberus Shoal или Texas Is the Reason не искал и да чува вече думата 'ЕМО'.

Това става ясно от интервю на китариста на Get Up Kids - Джим Суптик за английския сайт Drowned in Sound. В него, той употребява неучтиви думи по адрес на днешните  емо групи и се извинява, че той и колегите му са спомогнали (в голяма степен) за създаването на ЕМО направлението. 

“Пънк сцената, от която дойдохме ние и пънк сцената днес са тотално различни. Сега е нещо, като глем рок. Тази година свирихме на фестивала Bamboozle. Успях да запомня не повече от 3 от групите, които участваха там. За нас всичко бе, като едно голямо море от неонови фланелки. Ако това е светът, за чието създаване сме спомогнали, то искам да ви се извиня на всички.”

Суптик не спира дотук: "Ако някоя група стане много успешна и каже, че ние сме я вдъхновили - чудесно. Проблемът, обаче, е в това, че повечето от тях не са много добри. Това какво говори за нас в този случай? Не знам, може би и ние сме били пълни нещастници. Но ние поне можем да свирим на инструментите си."

Членовете на американската група THE GET UP KIDS се събраха отново заедно, за да отбележат със серия концерти, 10-тата годишнина от излизането на албума 'Something to Write Home About'.

 THE GET UP KIDS

Източник: exclaim.ca