ВСИЧКО за групите в първия ден на JACK DANIEL's сцената в Бургас

27 Юли 2009
news page

Това е цяла поредица от групи, които ще действат в първия ден - 14 август, на Jack Daniel's РОК СЦЕНАТА на Spirit of Burgas 2009.

ПЕТЪК – 14 Август
20:00 – 20:30 – BREAKPOINT  - Едно от откритията на конкурса Jack Daniel’s 2008. С един от най-обещаващите китаристи в България днес – Дидо Пешев. Самите те определят влиянията си, като Breaking Benjamin, Sevendust, Tool, Deftones, Staind, Dark New Day, Amplifier. Елате, за да проверите, дали не лъжат!

BREAKPOINT
 

20:45 – 21:20 – BERNAYS PROPAGANDA (Mакедония) - На тяхната музика може да се танцува – чудесна комбинация от нюуейв / пост-пънк, с очарователни женски вокали. Но нека това не ви заблуждава – тук става дума за една група с много силен политически заряд. И със сериозни влияния, които се лашкат от Submission Hold до Fugazi, като преминават през the Gossip и Gang of Four. Здрави барабани, подпплатени със заразителен бас, върху които си пързалят фънки китари и разчупени акорди. И всичко това украсено от гореспоменатият женски глас. Като че ли пропуснахме само налудничавият ентусиазъм на членовете на групата, енергията и завладяващата атмосфера, която създават на живо.

BERNAYS PROPAGANDA

21:35 – 22:20 – ELVIS JACKSON (Словения) - Най-новият им албум ‘Against the Gravity’ е записан и продуциран от самия Бил Гулд – басистът на Faith No More. А смесването е от Рич Велтрон (RATM, Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers). ELVIS JACKSON е специална група, която изгражда лично собствения си почерк, като стъпва на широка база от стилове: ска, пънк, хардкор, реге и дори метъл. Събират се още през 1997 и оттогава свирят, като луди - където им падне. Имат вече над 600 концерта зад гърба си – из цяла Европа, често на една и съща сцена с имена, като Fishbone, The Toasters, Murphy's Law, Subhumans, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish и много други. Сега, словенците ще открият концерта на FAITH NO MORE в Румъния, а ден преди това ги видим у нас - на Jack Daniel’s рок сцената на Spirit of Burgas 2009.

ELVIS JACKSON

22:30 – 23:20 – AS SOON AS POSSIBLE - “Ако някога има концерт на Slipknot в България, той задължително трябва да бъде открит от As Soon As Possible. Добри са. Много!” Това написаха за участието на групата на миналогодишното издание на фестивала. Сега, те би трябвало да са още по-добри. Тази 2009-та е много важна за тях – след секунди ще разберете защо. Създадени са през 1999-та, тоест в момента те не само празнуват 10-тия си рожден ден, но и факта, че са в стабилен състав от точно 2 години и половина. Това е най-важната предпоставка за зългоочаквания ДЕБЮТЕН АЛБУМ. Той вече е записан и предстои да излезе в края на септемри. Тоест, наистина хващаме ASAP в много важен за тях момент. Те дори ще изсвирят за първи път 2 често нови парчета, които не са звучали никога на живо, до този момент. Моментът настъпва на 14-ти август.

ASAP

23:30 – 01:00профилактика на сцената – FAITH NO MORE на main stage

01:10 – 02:00 – ODD CREW - Те са голямото откритие на българската метъл сцена през последната година. Убийствена група от много яки пичове, които свирят завладяваща музика. Заедно са (буквално) от деца, а след 12 години кариера като група – през 2008-ма те най-после тропнаха по масата и накараха всички да млъкнат и да погледнат към тях. След което издадоха ‘We Are What We Are’ - първият албум под новото си име. Публиката го прие невероятно възторжено и днес, ТОВА Е най-горещата метъл група в България. В музиката им има нещо от духа на Machine Head и Down и нещо, което си е лично тяхно. Тази есен ODD CREW тръгват на турне от десетина дати в Германия, Швейцария и Унгария. Но сега, ще имаме удоволствието да ги гледаме, като ко-хедлайнери на първата вечер на Jack Daniel’s Рок сцената на Spirit of Burgas 2009.  

ODD CREW 

02:15 – 03:00 – BABYFACE CLAN - Няма да кажем нищо повече от това, което вече е казано за тази група – “най-съществената алтернативна група в историята на България” - ”най-зрелищният фронтмен в България – Насо Русков” - ”шантави, луди, невероятни, но с убийствени парчета и невероятно шоу live”! Истината е, че след няколко години затишие, поради факта, че двамата двигатели – Насо и Чарли действаха в Англия с другата си група - Imbeciles & the Poison Umbrella, сега  Babyface Clan се завърнаха и най-убедителното доказателство ще бъде това шоу на Spirit of Burgas 2009.

BABYFACE CLAN

За програмата на следващите дни на Spirit of Burgas 2009 - КЛИКНИ ТУК! 

Източник: radiotangra.com