ЧУЙ RADIOHEAD с първи студиен запис след 'In Rainbows'

06 Август 2009
news page

Феновете на групата вече могат да притежават песента ‘Harry Patch (In Memory Of)’, която вчера бе качена за даунлоуд в онлайн магазина на Radiohead - Waste Merchandising.

За разлика от случая 'In Rainbows', сега клиентите трябва да заплатят парчето, при това без правото сами да определят цената. 5-минутният дигитален файл струва 1.00 паунд или 1.70 - в долари. Приходите щели да отидат в полза на Кралския Британски легион.

Парчето е в памет на Хари Пач – последният британски ветеран от първата Световна война, починал на 25 юли. Том Йорк – вокалистът на Radiohead бил силно развълнуван от интервю с Пач, правено от Рейдио 4 на BBC през 2005-та.

‘Harry Patch (In Memory Of)’ е бавна и с много щрайхове. "Начинът, по който той говореше за войната, ми оказа много силно въздействие." – обяснява Йорк в сайта на Radiohead. "Това се превърна във вдъхновение за песента и се случи така, че я записахме няколко седмици преди неговата смърт. На живо – в едно абатство.” Струнните аранжименти са на Джони Грийнууд.

Парчето се стриймва в сайта на BBC Radio 4 – ЕТО ТУК.

Harry Patch

Radiohead продължават да работят върху 8-мия си студиен албум – наследник на излезлия през 2007 – ‘In Rainbows’.

Източник: billboard.com