VAN HALEN са 'скалпирали' феновете с 1 милион долара

01 Септември 2009
news page
Според американското печатно издание Wall Street Journal, рокенрол великаните Van Halen са прибрали допълнителна печалба от един милион долара през есента на 2007-ма година, когато по 500 билета за най-скъпите места на 20 от концертите им са били извадени от системата на Ticketmaster и връчени директно на така-наречените "билетни брокери". Висок процент от тях действат и като черноборсаджии и затова, на английски ги наричат 'ticket scalpers'.

Разбира се, последните са надули цените, след което са запазили 30% от печалбата за себе си, а останалите 70% са били поделени между Ticketmaster и Van Halen.

Този ход е част от нова инициатива на Ticketmaster, с кодово название "Проект Шоутайм", целящ агенцията да докопа част от приходите на "билетните брокери", които продават билетите на двойна, тройна, а понякога и десет пъти по-висока цена от обикновената. По този начин Ticketmaster могат да се конкурират с Live Nation, като си поделят част от печалбата на брокерите с изпълнителите и собствениците на зали и клубове.
Източник: blabbermouth.net