THE STOOGES се събират в състава от ‘Raw Power’

04 Септември 2009
news page

Той включва ИГИ ПОП, Майк Уот на бас, Скон Ащън – барабани, Стийв Макей – саксофон и Джеймс Уилямсън – китара.

Последният не се е качвал на концертна сцена от 1974-та насам, но е прекарал последния месец в упорити репетиции в Лос Анджелис, заедно с гореизброените стари съучастници, без ИГИ, който в момента довършвал други ангажименти.

Групата вече има договорен първи концерт – в началото на май 2010-та, на фестивала All Tomorrow’s Parties в Лондон, където ще изсвири албума ‘Raw Power’ от начало до край.

Той бе записан през 1973-та и за него THE STOOGES привличат Уилямсън, като оригиналнияг китарист на групата  - Рон Ащън се прехвърля на бас.

Когато през 2003-та групата се реформира, РОН АЩЪН (починал в началото на тази година от инфаркт) се беше върнал на китарата, а Уилямсън изобщо не беше поканен.

Сега обаче, той се завръща, след като в последните 25 години се развива супер успешно в бизнеса с компютри, като електронен инженер.  От 1997-ма ръководи офиса Technology Standards на Sony в Силиконовата долина!

Уилямсън ще пътува отново до Лос Анджелис на 20-те септември, за нова серия репетиции на The Stooges, този път с участието на ИГИ ПОП.

“Ще репетираме парчета от албумите 'Raw Power', 'The Stooges', 'Fun House' и 'Kill City'.

THE STOOGES
Иги и Уилямсън (на заден план) през 1974

Източник: rollingstone.com