U2 преиздават 'Unforgettable Fire' – украсяват го с нов запис

15 Септември 2009
news page

За да отбележат 25-тата годишнина от излизането на класическия албум от 1984-та, музикантите пускат 4 нови версии, на 27 октомври през Island/Universal.

'Unforgettable Fire' ще се появи, съответно, украсен с Б-страни, редки версии, както и неиздавани до този момент песни, като ‘Disappearing Act’ (a.k.a. ‘White City’). Това е парче, което е било започнато още през 1983-та, заедно с Брайън Ино и Даниел Ланоа, но е било завършено едва напоследък във Франция, съобщават U2 пред Радио 1 на BBC.

Ремастерирането на материала е било поверено на китариста Ди Едж.

Гореспоменатите 4 версии на албума са: винилова плоча -180 грама, стандартно ремастерирано CD, луксозно двойно издание с книжка от 36 страници, както и лимитирана - супер делукс версия от 2 CD-та, книжка от 56 страници, 5 плаката и DVD с редки видео материали, концертни кадри и филмче за правенето на 'Unforgettable Fire'.

U2 в момента са по средата на турнето си в Северна Америка – днес и утре ще свирят в Торонто, Канада. Последният албум на групата, ‘No Line on the Horizon’, който излезе през февруари, е продал досега 991 000 копия, според официални данни от Nielsen SoundScan.

РЕПОРТАЖ ОТ КОНЦЕРТА НА U2

Източник: billboard.com