ПОЛ ДИАНО би уважил Лейди Гага, но при известни условия. РЕПОРТАЖ от концерта в София

27 Септември 2009
news page

Легендарният вокалист от първите два албума на IRON MAIDEN пристигна в София за специалния концерт по повод 8-мия рожден ден на нашите приятели от списание ПРО-РОК!

Шоуто в петък вечер, в което се включиха и българските групи SMALLMAN от Асеновград и ЛАВИНА от Ихтиман, премина празнично, метълски и добре, като единствено Metal Willie от нашия екип трябваше да запази някакво съзнание и спомени, за да ги предаде под формата на достоверен репортаж от концерта. 

SOFIA AIRPORT

Въпреки присъствието на Jack Daniel's като спонсор, Металният Уили наистина си спомня всичко. Ето един откъс от репортажа:

"Докато Maiden с Брус Дикинсън винаги са звучали доста по-изчистено и някак класически, то в музиката им от периода 1978-81 има нещо леко загадъчно, нещо напомнящо за мрачните и опасни улици на викториански Лондон, описвани в историите за Джак Изкормвача. Има елемент на риск, на нещо непредвидимо... какъвто всъщност е и самият Пол."

SETLIST SOFIA 2009

"Забелязва се, че четиримата италианци дошли с него, не са едни от най-добрите музиканти на света, но Пол хвърля сериозни усилия да компенсира това с чудовищно яко пеене. Освен това е доста приказлив между песните, като темите варират от Америка и бившата му жена, до поздрави към всички в залата, към списание ‘Про-рок’, към неговия добър приятел д-р Стифенщайн, към Бритни Спиърс и Лейди Гага.

Последната, според Пол, приличала на травестит, но той публично признава, че стига да има до себе си неморалната подкрепа на бутилка Jack Daniel's и два грама кокаин, като нищо би я опънал." (същото вероятно се отнася и за Стифенщайн! бел.ред.*)

*(в смисъл, Стифенщайн би опънал Гага, а не Диано – Стифенщайн! бел.ред. №2, след къс, но нервен тел. разговор с адвоката на доктора)

Прочети ЦЕЛИЯ РЕПОРТАЖ

Източник: radiotangra.com