Усилвателят на РАНДИ РОУДС от 'Blizzard of Ozz' се продава за 12 500 $

14 Декември 2009
news page

Усилвателят, използван от легендарния китарист по време на европейската част от първото турне на ОЗИ ОСБЪРН по повод  албума 'Blizzard of Ozz', се продава на търг в eBay.com. Началната цена е 12 500 $.

Ето какво се казва в описанието: "Тъй като съм фен на Ранди, купих този усилвател за себе си от Jet Records. Предложиха ни го като част от сделка за закупуването на апаратура на Risson LTA за Стийв Кара от The Electric Prunes Band малко след смъртта на Ранди Роудс. По това време фирмата Jet Records беше собственост на бащата на Шарън Озбърн и представляваше доста големи групи.

Съхранявах този усилвател на склад, заедно с другите компоненти почти 20 години, след като затворих Risson Amplifiers и се захванах с консултантски бизнес в сферата на компютрите. Когато го взех работеше перфектно и от тогава не съм го докосвал и дори не съм го чистил, за да го запазя такъв, какъвто за последно го е ползвал Ранди.

Бях толкова зает с компютрите през годините, че съвсем съм забравил за този усилвател. Сега, когато отново се занимавам с усилватели, попаднах на този и още няколко ценни предмети, които скро ще продам. Срамота е, че е сeдял толкова време. На него трябва да се свири и да бъде оценен, заради историята си. Затова реших да го продам на някой, който ще оцени звука и историята му, тъй като този усилвател е допринесъл достатъчно за музикалната сцена."

AMP

В съпровождащо писмо Jet Records заявяват, че преди Ранди да използва този усилвател за репетиции и на сцената на европейския тур, техниката е била ползвана също от Ариел Бендър и Widowmaker.

Това е истинско парче от рокендрол историята, използвано от няколко много специални китаристи.

За повече подробности, снимки и за да видите писмото на Лари Рос, което гарантира автентичността на усилвателя, посетете www.ebay.com.

Източник: sleazeroxx.com