ШИНИЪД О' КОНЪР поиска ПАПАТА да се оттегли

15 Декември 2009
news page

Знаменитата ирландска певица призова Бенедикт XVI да се оттегли след като в доклад на ирландското правителство стана ясно, че лидери на църквата са прикривали широкоразпространена сексуална злоупотреба над деца в продължение на 30 години.

В петък Ватиканът публикува комюнике, в което заявява, че папата чувства “оскърбление, предателство и срам” заради скандала и ще пише на ирландския народ по въпроса за сексуалната злоупотреба. Но О`Конър, която преди време разбуни католическите среди, като скъса на живо по телевизията снимка на предшественика на Бенедикт XVI, папа Йоан Павел II (виж снимката долу), съобщи в писмо, публикувано от британски вестник, че папата е мълчал прекалено дълго за злоупотребата над децата.

“Искам Папата да се оттегли заради достойното за презрение мълчание по въпроса и липсата на сътрудничество в разследването”, пише певицата в писмо до в. “Индипендънт”, публикувано преди срещата на лидери на ирландската църква с папата във Ватикана.

“Папата нямаше никакъв проблем да изрази мнение, когато искахме разрешаване на противозачатъчните и на развода. Нямаше проблеми да критикува 'Шифърът на Леонардо'. Но когато става въпрос за злините, извършени от педофили, облечени като свещеници, той замълча. Това е гротескно, невероятно, странно и безпрецедентно”, категорична е О`Конър.

Шиниъд се превърна в супер звезда още през 1990-та, когато песента й 'Nothing Compares 2 U' стана хит № 1 в редица държави.

SINEAD

Източник: news.yahoo.com