ДЖО ПЕРИ искал ПОЛ РОДЖЪРС за певец на AEROSMITH

28 Януари 2010
news page

Новината е потвърдена от Classic Rock, защото ситуацията се е завъртяла именно по време на годишните награди на популярното английско списание през ноември.

Тогава, напрежението между вокалиста на AEROSMITH - Стивън Тайлър и останалите в групата точно започваха да стават публично достояние. Сред мултизвездното рок присъствие на церемонията са били и китаристът Джо Пери и знаменитият английски певец Пол Роджърс.

По време на една от почивките в официалната част, Пери се приближил до главния редактор на списанието, Скот Роули, и го попитал: “Можеш ли да ме запознаеш с Пол Роджърс?”

Колкото и да е странно, китаристът на Aerosmith никога не се бил срещал до този момент с вокалиста на Free/Bad Company/The Firm/Queen + Paul Rodgers.

В последвалия разговор, освен идеята, соловата банда на Джо – The Joe Perry Project да се включи като съпорт в турнето на събралите се отново легенди Bad Company, се е стигнало и до директно предложение – Роджърс да поеме ролята на Тайлър, като вокалист на Aerosmith.

Очевидно, двете страни не са стигнали до съгласие по този въпрос, при положение, че както съобщихме, AEROSMITH организират прослушване за нов певец!

Източник: classicrockmagazine.com