Японските барабанисти YAMATO с второ извънредно представление

30 Март 2010
news page

Поради огромния интерес към новото шоу 'Matsuri-Fiesta!' на феноменалните YAMATO, те ще изнесат второ, допълнително предствление на 10 април (събота) от 20:00 ч. в зала 1 на НДК - София. 

Билетите за представлението на 11 април са почти изчерпани, а новите, за извънредното шоу на 10 април вече се продават в мрежата на Ticketplus.bg и на касата на НДК, в Дюкян Меломан и много други каси

YAMATO се състои от 10 души на по около 20-25 години, които прекарват всеки ден в усилена тренировка.
Техният ангел хранител е големият тайко барабан: 1,7 м в диаметър и 500 кг, направен от 400 годишно дърво. С големия барабан в центъра и с още 40 тайко барабани с различни размери те създават пулсиращ ритъм, еднакъв с ритъма на сърцето. Всеки техен удар е в синхрон с сърцебиенето на публиката  и така те осществяват духовна връзка с нея.

YAMATO вече взривиха нашата столица през 2007 и 2008. В тяхното изпълнение е съчетано древното изкуство на тайко барабаненето с елементи, характерни за съвременната японска култура и модерни аудиовизуални шоу ефекти.

Сега, японцитя нямали търпение да се завърнат в София и да опитат българското кисело мляко, което както самите те твърдят “ги поддържа във форма в Япония.”

Източник: http://jazz-plus.com