LAUREN HARRIS

31 Май 2007
news page
"Семейството ни е прекалено нормално и дори скучно, за разлика от лудите Осбърн!"

Дъщерята на легендарния британски метъл басист Стийв Харис, 23-годишната Лорън Харис, ще пее преди изявата на групата на баща си, Iron Maiden, на стадион "Локомотив" в София на 4 юни. Това бе и причината да се свържем с нея дни преди концерта и да си поговорим за Lauren Harris Band, дамите в рока, британското музикално наследство, семейство Осбърн и, разбира се, семейство Харис.

Васил Върбанов: Хей, Лорън, как си?

Лорън Харис: Благодаря, добре, а ти?

В. В.: Тук вали като из ведро, а казват, че и в понеделник, 4 юни, времето ще е лошо... Къде се намираш в момента?

Л. Х.: В Лондон. И тук времето е ужасно.

В. В.: Добре, да поговорим за групата ти. Би ли ни представила музикантите от Lauren Harris Band?

Л. Х.: Разбираме се чудесно и работим добре заедно, което е важно, тъй като сме екип. Бих била загубена без музикантите зад гърба си.

В. В.: Знаем, че в състава на Lauren Harris Band - освен теб, разбира се - влизат барабанистът Том МакУилямс, китаристът Ричи Фокнър и басистът Ранди Грег, който е и най-опитният в групата.

Л. Х.: Да, свирил е с Thin Lizzy.

В. В.: И с Дий Снайдър от Twisted Sister, доколкото ми е известно.

Л. Х.: Точно така, както и в още две банди - Angel и Garlic.

В. В.: Когато човек посети официалния ти профил в MySpace, едно от първите неща, които правят впечатление, е, че още нямате подписан издателски договор. Защо?

Л. Х.: Преди две години, когато поставихме началото на групата, основната ни цел бе да правим концерти. Никога преди това не се бях занимавала с подобни неща, освен че пеех по клубове и кръчми, но никога с истинска банда. Искахме да мине време, докато си изградим някакъв имидж и започнем да се чувстваме в свои води, и ето - в края на лятото ще започнем да си търсим лейбъл.

В. В.: Друго нещо, което човек може да прочете в профила ти, са коментарите на феновете ти. Един от тях пише: "Лорън, страшно харесвам музиката ти, но най-вече големите ти цици!" Често ли ти отправят подобни закачки?

Л. Х.: О, боже, ха-ха! Да, случва се от време на време, но в крайна сметка съм жена. Сега има много дами в рока, но навремето не бе така и... Просто не обръщам внимание на тези неща.

В. В.: Току-що спомена мацките в рока. Има ли певици, на които искрено се възхищаваш?

Л. Х.: Да. Наскоро бяхме на турне с Within Temptation и вокалистката им, Шарън ден Адел, е невероятна! Обожавам и двете вокалистки на Heart (сестрите Ан и Нанси Уилсън) - брилянтни са!

В. В.: На 4 юни твоята група и Iron Maiden ще открият най-големия фестивал в България - Арена Музика. Хедлайнър в една от следващите вечери на събитието ще е друга дама - Пинк.

Л. Х.: О, знам я!

В. В.: Харесваш ли я?

Л. Х.: Да, брилянтна е!

В. В.: В трета от вечерите на фестивала, 4 юли, ще властват американците Marilyn Manson и Type O Negative...

Л. Х.: И те са брилянтни!

В. В.: ...а на 20 юни в София ще пристигнат шотландците The Exploited.

Л. Х.: Никога не съм чувала за тях.

В. В.: Не си слушала песни като "Sex & Violence" и "Punk's Not Dead"!?

Л. Х.: Не...

В. В.: До каква степен си повлияна от британското музикално наследство - имам предвид групи като Rainbow, Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin и пр.?

Л. Х.: Те са в основата на рока. Невероятни са! Англия е дала на света много групи, оказали влияние върху съвременната рок сцена.

В. В.: А ако трябва да избереш между The Beatles и Pink Floyd?

Л. Х.: О, ужасно труден въпрос... Може би все пак бих се спряла на Beatles.

В. В.: Сигурен съм, че непрекъснато ти задават въпроси, свързани с баща ти. И ние ще ти зададем един, изпратен ни от наш слушател: Сънуваш ли кошмари, когато чуеш заглавието на парчето на Iron Maiden "Bring Your Daughter to the Slaughter"?

Л. Х.: Ха-ха-ха! Леко се притеснявах, когато бях малка, но вече не.

В. В.: Баща ти получавал ли е предложения да се снима в семейно риалити шоу, подобно на "The Osbournes"?

Л. Х.: Ха-ха, не знам! Дори и да са го питали по този въпрос, със сигурност е отказал, тъй като семейството ни е прекалено нормално и дори скучно, за разлика от лудите Осбърн.

В. В.: Да, но пък Стийв е луд на тема футбол. Ходиш ли на мачове с него или намираш тази игра за скучна?

Л. Х.: О, не, харесвам футбола. И аз, и сестра ми ходим по мачове винаги, когато можем, дори имаме сезонни карти за мачовете на "Уестхям".

В. В.: И накрая - колко дълго ще свири Lauren Harris Band в София на 4 юни?

Л. Х.: Трябва да сме на сцената за около 30-35 минути.

В. В.: Преди или след другата подгряваща група, Ахат?

Л. Х.: О, не знам.

В. В.: Добре, благодаря ти за този разговор. Ще се видим в понеделник!

Права: Тангра Мега Рок

Източник: