NUCLEAR BLAST - Кати Шюте

04 Май 2007
news page
"Nuclear Blast не е типичният лейбъл, пълен с костюмари, а по-скоро едно голямо семейство."

Разговор с едно от младите попълнения в PR-отдела на Nuclear Blast, г-ца Кати Шюте, по повод 20-ия рожден ден на могъщата немска звукозаписна компания...

Васил Върбанов: Здравей, Кати, как си?

Кати Шюте: Добре съм , а ти?

В. В.: Чудесно е, че имаме възможност да си поговорим, тъй като поводът е много специален - 20-ият рожден ден на Nuclear Blast. Откога работиш за компанията?

К. Ш.: В този луд екип ли? През юли ще се навършат 4 години, откакто постъпих на работа.

В. В.: Значи си сравнително млад кадър. В кои области, според теб, е необходимо лейбълът да се развие още повече?

К. Ш.: Трябва да се наемат още служители, за да можем да се справяме с цялата работа - непрекъснато издаваме албуми и подписваме с нови групи, така че според мен би било добре, ако имаме повече помощници. Понякога с колегите ми оставаме на работа след 10 вечерта и не можем да си тръгнем от офиса, тъй като има тонове неща за вършене. Това е едно от големите ми желания.

В. В.: Това означава ли, че изобщо не се забавлявате в Nuclear Blast?

К. Ш.: О, не! За щастие, остава време и за купон, особено когато някоя от групите ни е на турне тук, в Германия, какъвто например бе случаят с наскоро провелото се Eаrthshaker Roadshock Tour, в което участваха шест банди, три от които бяха наши - Tarot, After Forever и Die apokalyptischen Reiter. Винаги, когато някоя от групите ни свири наоколо, отиваме да ги гледаме, след което в повечето случаи всичко завършва с голям купон с бира, коктейли и т.н. Преди два дни имахме подобни изпълнения и... Трябваше да ме видите вчера - имах зверски махмурлук! Този тип социално общуване е много важна част от работата ни - не само да пишем и разпространяваме новини и да уреждаме интервюта, но и да поддържаме добри отношения с музикантите, за да им покажем, че не просто работим за тях, но и че сме им приятели, с които могат да си поговорят.

В. В.: Това явно е характерно за Nuclear Blast, тъй като всички музиканти, с които сме си говорили по темата, споделят, че това не е типичният лейбъл, пълен с костюмари, а по-скоро едно голямо семейство.

К. Ш.: Да, повечето групи, които са се сблъскали с начина ни на работа и с нас като хора, се чувстват добре и знаят, че ако имат някакъв проблем, могат да дойдат при нас и да го споделят по всяко време. Винаги сме готови да им помогнем - не само по отношение на бизнеса, но и по чисто човешки въпроси. Това е добре за Nuclear Blast.

В. В.: Кои са любимите ти групи?

К. Ш.: В Nuclear Blast или като цяло?

В. В.: Реших, че ще кажеш, че по някакво случайно стечение на обстоятелствата любимите ти банди са именно от каталога Nuclear Blast, ха-ха! Сериозно, кажи ни и за двата случая.

К. Ш.: От бандите, работещи с Nuclear Blast, много харесвам Amorphis, чийто нов албум "Silent Waters" ще излезе в края на август - брилянтен е! Казвам го не защото работя тук, а защото наистина обичам групата. Харесвам и траш-прогресив-пауър метълите Communic от Норвегия, също и великите Exodus... After Forever са големи симпатяги, а музиката им е фантастична, бомбастична... Да не забравяме и Subway to Sally, които са немци, чийто фен съм от години. Бях ужасно щастлива, когато разбрах, че са подписали с Nuclear Blast и именно аз ще се занимавам с рекламата и ПР-а им.
Що се отнася до групи извън каталога на Nuclear Blast, особено ми допадат прог рок и прог метъл банди. В момента съм влюбена в новия албум на Rush, "Snakes & Arrows", много харесвам и Porcupine Tree и Black Field, което е страничен проект на вокалиста Стийв Уилсън... Pain of Salvation са велики... също и Nevermore и изобщо музика с прогресивна нотка. Разбира се, слушам и други стилове, но прог музиката заема най-голямо място в сърцето ми.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: