ШАМПИОНАТЪТ по ВЪЗДУШНА КИТАРА идва в СОФИЯ

22 Юли 2013
news page

Шампионатът по Въздушна китара идва в София.
 
Тази сряда, ще се проведе столичният кръг, като водещ на шоуто в 'Маймунарника' ще бъде нашият приятел ШУТА (VENDETTA, PIRANHA).

В журито са Миленита, Гери Турийска (Rubikub), Иво Чалъков (Gravity Co), Константин Кацарски (Bluba Lu, Leepra De Luxe) и Ясен Козев (председател на УС на 'Музикаутор').

Както ви съобщихме, първият кръг от българския шампионат в дисциплината се проведе във Варна в началото на юли - в рамките на фестивала FUNCITY

Шампионът на България ще участва на Световния финал по Въздушна китара в Оулу, Финландия, който ще се проведе от 21 до 24 август.

Тримата състезатели с най-високи резултати в сряда се класират за Националния финал. Шампионът на България ще участва на Световния финал по Въздушна китара в Оулу, Финландия, който ще се проведе от 21-ви до 24-ти август.

Записването става със съобщение на FB страницата Air Guitar Bulgaria https://www.facebook.com/AirGuitarBulgaria или на e-mail airguitarbg@gmail.com.

Всеки навършил 18 години може да се запише и да участва в състезанието. Свиренето на Въздушна китара не изисква умения за свирене на истинска китара.

Инструментът на всеки участник трябва да бъде невидим, т.е. въздух.
 

Източник: radiotangra.com