БАРАБАНИСТЪТ на SCORPIONS вече месец в ЗАТВОРА - изявление на ГРУПАТА

01 Май 2014
news page

Барабанистът на SCORPIONS, ДЖЕЙМС КОТАК (на снимката) вече близо месец е в затвора в Дубай.

Той бе арестуван на 3 април по време на транзитен полет от Русия за Бахрейн, където групата имаша ангажимент да свири на специален концерт за Формула 1 състезанията.
 
КОТАК, който е американец, бе арестуван на дубайското летище, след като видимо пиян, обиждал мюсюлманската религия, показвал мръсни знаци с ръце на пътниците, свалили си панталоните и псувал полицаите.

SCORPIONS най-после пуснаха официално изявление по случая, с което деликатно се разграничават от барабаниста си:

"Скъпи фенове, при пристигането си в Дубай на 3 април, Джеймс Котак е имал проблеми с имиграционните власти и е бил арестуван. Каквото и да се е случило, то е извън нашия контрол и към настоящия момент, ние не знаем никакви подробности. За концертите ни в Германия, на мястото на Джеймс ще седне шведският барабанист Йохан Франзо. Моля, разберете ни. Ще ви информираме за развоя на нещата."

Още при арестуването си, 51-годишният КОТАК е бил глобен 2000 дирхама (около 550 долара) и предстои да бъде депортиран. Той признава, че е бил употребил алкохол, но отхвърля обвиненията, че е псувал мюсюлманите и е показвал мръсни жестове.

Адвокатът му настоява, че не става дума за мръсни знаци с ръце, барабанистът просто се опитвал да покаже татуировката на гърба си на събралата се тълпа на летището.

SCORPIONS все пак свириха на 10-тия юбилей на Формула 1 в Бахрейн, като на мястото на КОТАК успяха да ангажират МАРК КРОС (TAINTED NATION, FIREWIND, OUTLOUD, HELLOWEEN, METALLIUM).
 

Източник: bravewords.com