SUFFER H release remastered versions of two albums online

13 August 2019
news page

 SUFFER H се завръщат под светлината на прожекторите, като пускат ремастерирани издания на два от своите албуми.

 
След повече от 10 години липса на активност, популярната българска кросоувър-метъл група е взела решение да напомни за себе си. 

Поводът е 15 години от официалното излизане на последния им студиен албум 'Code 187' (2004). 

Освен него, SUFFER H са ремастерирала напълно и 'Urban Filth' (2000) и така - двете издания вече са достъпни онлайн в официалните профили на бандата в Spotify, YouTube, Apple Music, Bandcamp, SoundCloud и другите стрийминг платформи.   

В последните години стрийминг платформите се превърнаха в основен канал за слушане на музика. Периодично ни пишеха хора, които ни питат кога ще качим там и албумите на Suffer H. В началото на тази година решихме, че времето за това вече е дошло." - декларират музикантите. 
 
"Спряхме се само на последните ни два албума, защото те най-добре отразяват същността на групата. Дадохме песните на родния продуцент и музикант Константин Генчев (PhyX) от студио MIG7, който е познат в родния метъл ъндърграунд и като барабанист на Ophan. Той вложи много време и старание да ги ремастерира наново по най-добрия начин, но без да променя оригиналното им звучене. Благодарим му за добре свършената работа, както и на феновете на групата, които ни провокираха да направим тези версии.

Двата албума няма да бъдат преиздавани на физически носители, така че - слушайте ги свободно онлайн. 

SUFFER H бяха сред най-активните метъл банди в България в близкото минало. Започнаха през 1995, за да направят общо пет студийни албума. 

В основата са вокалистът Васко Катинчаров (водещ на ”Фрактура” по MM, а днес в 'Diema'), китаристът Цветан Пейчев (Deity) и барабанистът Николай Вълчев (Abrazura). За известен период в бандата свирят Петър Съмналиев (Gravity Co.), Илиян Шиклов (Downslot) и Виктор Александров (Alexandra Zerner). 

В биографията си SUFFER H имат и участия като подгряващи в концерти на MEGADETHSOULFLYSUICIDAL TENDENCIESDESTRUCTIONPUNGENT STENTCH и други. Без никога да обявява официално разпадането си, групата е неактивна от лятото на 2007.  

За още информация - влезте в официалната страница на SUFFER H във Facebook. 
 
Source: RadioTangra.com

Tangra Top 40

 • 1top40 #1Deutschland
  RAMMSTEIN
 • 2Прилепът
  MELEKH
 • 3Elevator Girl
  BABYMETAL
 • 4Калифорнийски сън
  БАРАБИ БЛУС БЕНД
 • 5Wounded Knee
  LUCKY NUMBER NICK

Gig guide

7
Sep
ROCK THE OPERA Античен театър, Пловдив
11
Sep
EVENESCENCE Арена Армеец, София
12
Sep
MARK FOGGO’S SKASTERS Клуб 'Маймунарника', София
22
Sep
MGLA Клуб *MIXTAPE 5*, София
7
Oct
OMNIUM GATHERUM and HAMFERD Клуб *MIXTAPE 5*, София