Барабанистът на STRATOVARIUS с диагноза РАК - турне ЩЕ ИМА

18 Ноември 2010
news page

ЙОРГ МИХАЕЛ е прославен метъл барабанист и единствен германец в тази предимно финландска група. Преди през 1996 да се присъедини към тях, той е свирил в дълга поредица важни банди - Running Wild, Rage, Axel Rudi Pell, Mekong Delta, Grave Digger, Headhunter и др.

Сега ЙОРГ МИХАЕЛ е в тежко положение, като новината за това идва от пианиста на STRATOVARIUS - Йенс Йохансон:

"Скъпи фенове, страхувам се, че имам ужасни новини за вас. Новини от възможно най-гадния тип. Става дума за нашия приятел и барабанист - Йорг Михаел. Йорг има рак!

"Наскоро той напипа някаква бучка на врата си, отиде на лекар, решиха да го оперират и се оказа, че има тумор на щитовидната жлеза. Изрязаха го възможно най-дълбоко, за да го изчистят. Сега Йорг ще трябва да се подложи и на радиолъчение.

"Той е борец. Говорихме всички с него и е напълно ясно, че този пич не може да бъде отписан. Той и екипът от немски лекари са ядосани на съдбата и готови да победят. Не бих искал да съм малка ракова клетка изпречила се на пътя на тези хора.

"Йорг и неговото семейство, както и ние в групата научихме за всичко това едва миналата седмица, след операцията. Съвсем естествено, всичики ние сме разтърсени от емоции - тъга, тревога, шок, объркване и дори гняв.

"Що се отнася до STRATOVARIUS, както вероятно знаете, задава с дълго турне съвместно с HELLOWEEN, а поради операцията и лечението, Йорг няма как да се включи в първата част от него. Лично аз, първоначално изгубих всякаква надежда, че изобщо ще правим концерти, защото всичко това адски ме разстрои. Но самият ЙОРГ бе пределно ясен, че не иска групата да отмени и един концерт, заради това. И това ме накара да се почувствам по-добре, защото тръгваме следващата седмица.

JORG

"Обсъждахме в продължение на много дни, какво да правим. ЙОРГ предложи да вземем брат ми за барабаните в концертите ноември - декември, но се оказа, че Андерс ще бъде зает с някакви записи със своята малка инди бандичка HAMMERFALL. :o)

"След много търсене, намерихме един пич, който може и да се справи и няма други ангажименти - това е Алекс Ланденбург [AT VANCE, ANNIHILATOR, MEKONG DELTA]. Свири добре, а и ЙОРГ каза, че е страшен пич (това е много важно) и той дори започна да учи песните от програмата ни, още преди да сме го ангажирали 100 %, което ми говори за голяма отдаденост. Можете да го потърсите в Google ако сте любопитни.

След това, Йенс Йохансон подчертава, че концертният график на STRATOVARIUS остава непроменен, просто първите концерти ще се случат без ЙОРГ.

"Той иска да се върне, колкото е възможно по-скоро, в зависимост от това, как се развива лечението. Но не можем нищо да обещаем, защото всичко зависи от сили, които са по-висши дори от ЙОРГ МИХАЕЛ и неговите лекари.

"Ще ви държим в течение, но най-важното е, че те смятат, че са извадили от него всички гадни неща. Надявам се, скоро да кажем Йорг имаше рак, но го победи."

STRATOVARIUS и HELLOWEEN ще свирят в зала 'Христо Ботев' в София на 23 януари 2011.

ТАНГРА ИНТЕРВЮ ЙОРГ МИХАЕЛ

Източник: blabbermouth.net