TWISTED SISTER - Дий Снайдър

20 Ноември 2009
news page
"Рони Дио е първият човек, използвал метълския знак с рогата!"

Той тръгна на война срещу неправомерната употреба на МЕТЪЛСКИЯ ЗНАК!

Легендарният метъл музикант започна яростната кампания още в края на лятото, когато пусна специален уебсайт - ДА СИ ВЪРНЕМ РОГАТА ОБРАТНО - Takebackthehorns.com.

Тази седмица, ДИЙ даде нов старт на акцията, като изпрати официално писмо до всички големи рок и метъл медии по света. Ние го получихме и ето, незабавно се свързваме със самия ДИЙ СНАЙДЪР.

едно интервю на Васил Върбанов

ЗДРАВЕЙ, ДИЙ!
Ей Васил, как си?

ЗА ПРЪВ ПЪТ СВИРИХТЕ В БЪЛГАРИЯ С TWISTED SISTER ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ. ИМАШ ЛИ СПОМЕНИ ОТ ТОВА ШОУ?
Искам да ти кажа, че в последно време тъкмо разправям на разни хора, че някои от най-любимите ми моменти от повторното събиране на Twisted Sister са свързани именно със свиренето на места и в страни, където не сме били преди това, защото винаги ни посрещат с огромен ентусиазъм и вълнение.

А България направо ми махна главата - не само че имаше безумен хедбенгинг, но и хората пееха всичките текстове от парчетата ни - беше просто удивително!

dee snider

ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА ИНТЕРВЮ Е УЕБСАЙТЪТ TAKEBACKTHEHORNS.COM. ДОКОЛКОТО ЗНАМ, ТИ ЗАПОЧНА ВСИЧКО ТОВА ОЩЕ В КРАЯ НА ЛЯТОТО. ЗАЩО ИЗЧАКА ОЩЕ ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕШ СЪЩИНСКАТА ПРОМОЦИЯ? НИЕ НАПРИМЕР, ЕДВА ВЧЕРА ПОЛУЧИХМЕ ИМЕЙЛ С ИНФОРМАЦИЯ ОТ ТВОЯ ОФИС.
Ами, когато направих този сайт имах нужда от малко повече време, за да съм сигурен, че действително сме подготвени да запознаем хората с него и да оповестим съществуването му пред всички.

ЯСНО Е ЧЕ ТИ СИ СЕРИОЗНО ПОДРАЗНЕН ОТ НЕПРАВОМЕРНАТА УПОТРЕБА НА МЕТЪЛСКИЯ ЗНАК С ПРЪСТИ (ДЯВОЛСКИТЕ РОГА) ОТ КОЙ ЛИ НЕ В ДНЕШНО ВРЕМЕ. КАК РЕАГИРАТ МЕТЪЛ ФЕНОВЕТЕ НА ТВОЯ ПРОТЕСТ ДО ТОЗИ МОМЕНТ?
Искам да кажа, че първоначално приех всичко с насмешка, защото попадах на снимки на разни хора, нямащи нищо общо с метъла, които показваха този знак и изглеждаха просто нелепо. Така че в началото пишех на майтап и ги осмивах. Постепенно обаче, започнах да се вбесявам, защото се появяваха все повече и повече снимки на хора, показващи този метълски знак, които всъщност нямат никакво право да парадират с "дяволските рога".

Затова макар takebackthehorns.com да е забавен сайт, изпълнен с хумор, 99% от хората също така са много гневни от тази история с метълския знак. Така че те виждат уебсайта като нещо забавно и весело, но същевременно си дават сметка, че някои хора се опитват да отнемат от нашата метъл общност нещо, което е много важно за нас.

СМЯТАШ ЛИ ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ТАЗИ ИНИЦИАТИВА, КОЯТО ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА И КОЯТО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДЪЛГО ВРЕМЕ, ЩЕ ПОЛУЧАВАТЕ И СНИМКИ ОТ ИСТИНСКИ МЕТЪЛИ, ПРАВЕЩИ СИ МАЙТАП Т.Е. СНИМАЛИ СЕ С НЕПОДХОДЯЩИ ДРЕХИ И ПО НЕПОДХОДЯЩ НАЧИН? СТАВА ДУМА ЗА СЕКЦИЯТА ОТ САЙТА, ОЗАГЛАВЕНА "METAL OR NOT".
Секцията "Metal or Not"  е една от частите на уебсайта, направени за забавление. Там хората пращат свои снимки, на които са направили метълския знак и другите могат да гласуват дали снимката е достатъчно метъл или не.

Надявам се обаче,че инициативата като ще обхване целия свят, което вече става с помощта на хора като вас. И дано някои хора започнат да осъзнават, че когато правят метълския знак, а всъщност не са метъли, изглеждат глупаво. Може би в бъдеще ще се замислят дали да продължават да го правят.

ЕДИН ВИД ПРОФИЛАКТИКА, А?
Да, точно така.

OOH MAMA

ИМА ЕДНА МНОГО ИЗВЕСТНА СНИМКА, НА КОЯТО СЕМЕЙСТВО БУШ СА НАПРАВИЛИ ЗНАКА С "РОГАТА". ТУК В БЪЛГАРИЯ, НЯКОИ ВЕСТНИЦИ ПИСАХА, ЧЕ ТОВА БИЛ ЗНАКЪТ НА НЯКАКВА ТАЙНА ТЕКСАСКА ОРГАНИЗАЦИЯ. ВЯРНО ЛИ Е ТОВА?
Не. Причината семейство Буш да показват "рога" е съвсем друга. Тяхното семейство е от Тексас, където има един прочут колежански отбор по американски футбол на име Тексас Лонгхорнс. (Texas longhorn - едър тексаски добитък с дълги рога)

Играчите от този отбор правят знака с "рогата" по време на мачовете си, правят го от дълги години насам. Така че семейство Буш на тази снимка са направили знака на отбора. Иначе понякога хората показват "рога", само че когато си със зейнала паст, изплезен език и името ти е Джийн Симънс, ти не показваш каквито и да е "рога" , а метъл рогата. Така че има разлика.

ЕДИН ОТ ПЪРВИТЕ, КОИТО ПРАВЕХА МЕТЪЛСКИЯ ЗНАК, БЕШЕ РОНИ ДЖЕЙМС ДИО. ТАЗИ СЕДМИЦА ПОЛУЧИХМЕ ЛОШАТА НОВИНА, ЧЕ ТОЙ Е БИЛ ПРИЕТ В БОЛНИЦА И Е ОТМЕНИЛ ТУРНЕТО СИ. ТИ ЧУ ЛИ ЗА ТОВА?
Не, не знаех. Това действително е много кофти новина. Казват ли какво му има?

НЕ, НЕ ДАВАТ НИКАКВИ ПОДРОБНОСТИ. КАКТО ЗНАЕШ, ТОЙ ВИНАГИ Е ПАЗЕЛ ЛИЧНИЯ СИ ЖИВОТ В ТАЙНА.
Да, това е разбираемо. Моят уебсайт takebackthehorns.com отдава почит към Рони Дио, който е първият човек, използвал този знак в метъла и основно вдъхновение зад него. Той заслужава уважение, защото е един от бащите на метъла.

Джийн Симънс от друга страна....Джийн твърди, че той бил измислил "рогата", но аз мога да ви уверя - защото съм толкова възрастен - че не беше той, а Рони. Само че Джийн обича да си приписва заслугата за всичко. Той непрекъснато прави знака, но не той го измисли.

ПОМНЯ ЕДНА СТАРА СНИМКА НА BEATLES, НА КОЯТО ЕДИН ОТ ТЯХ Е НАПРАВИЛ ЗНАКА.
Да, има много снимки на хора направили този знак през годините. Трябва да знаете, че той първоначално е възникнал в Източна Европа и Италия - това е бил знак посредством който хората са прогонвали злото. Именно от там го е взел и Рони.

ЗАЩОТО Е ИТАЛИАНЕЦ...
Да, точно така, баба му го е употребявала. Така че има много снимки, но тогава този знак не е бил определян като "метълски". В днешно време той бива отъждествяван с метъла и принадлежи на нас.

HORNY

КАЖИ НИ КАКВО ПРЕДСТОИ ЗА ТЕБ?
Имаш предвид в контекста на takebackthehorns.com или на Twisted Sister?

И ДВЕТЕ.
Ами, както казах, надявам се уебсайтът да се прочуе навсякъде по света и нашата общност да осъзнае, че сме допуснали някакви други хора да ни задигнат символа. Що се отнася до Twisted Sister, продължаваме да правим концерти. Може и да сте чули, че в края на тази година ще махнем грима и костюмите - ще продължим да свирим, но като една рок група, показвайки че преди всичко сме една зверска рок банда.

ТОВА ДА НЕ Е ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕ ХАРЕСВАШ ДЖИЙН СИМЪНС?
Хахаха! Напротив, обичам Джийн, той е голям образ, но когато твърди, че е измислил всичко, не означава че казва истината.

ТОЧНО ЗАВЪРШВАМЕ ПРЕВОДА НА АВТОБИОГРАФИЯТА НА ЛЕМИ КИЛМИСТЪР 'WHITE LINE FEVER'. В НЕЯ ТИ СИ СПОМЕНАТ И ТО С ДОБРО, САМО ЧЕ ЛЕМИ ТЕ НАРИЧА "ШНАЙДЕР". КАЖИ НИ КАК ТОЧНО Е ПРАВИЛНО ДА СЕ ПРОИЗНАСЯ ИМЕТО ТИ?
О, определено Снайдър. И винаги съм казвал, че това не е име, а е прилагателно - т.е. аз съм по-подъл и долен (snide - на американски разговорен означава "подъл", "долен") от теб!

права Тангра Мега Рок

Източник: