БРАЙЪН МЕЙ записа ПЕСЕН заедно със СЛАШ

05 Юни 2013
news page

БРАЙН МЕЙ от QUEEN направи нова песен, в която свири още един голям китарист - СЛАШ.

Парчето се казва 'Badger Swagger',  а в записите в легендарното лондонско студио Abbey Road 
са се включили и певицата КЕРИ ЕЛИС и ученият Сър ДЕЙВИД АТЪНБЪРОУ.

БРАЙЪН МЕЙ свири на китара, пиано и бас, а СЛАШ е записал своята част в Лос Анджелис, след което сподели в Twitter: 

"Току що чух микс на 'Badger Swagger'. Звучи страхотно! За мен е огромна чест да бъда в една песен с Брайън Мей и сър Дейвид  Атънбъроу!"

Все още не е ясна датата на която парчето ще бъде издадено официално. То е част от кампанията, с която китаристът на QUEEN оказва натиск върху британското правителство с цел предодвратяване на планираното изстребление на язовците на Острова. 

Още миналата година, той си купи няколко страници във вестник
Daily Mail, за да предупреди обществеността, че властите замислят масово унищожение на язовците, които според тях са носител на опасна форма на туберкулоза, която носи риск за заразяване на едрия рогат добитък.

МЕЙ определи плана на правителството като "дълбоко неморален" и "очевидно необоснован от науката", както и обвини британските политици във водене на "ужасяващата политика", продиктувана от желанието им да угодят на "могъщите фигури в селското стопанство, които финансират предизборните им програми."

Китаристът успя да събере 241 000 подписа в онлайн петиция към правителството, с която то се призовава, вместо изтребление на язовците, да бъде приложена програма за ваксиниране на животинките
.

МЕЙ също пусна съобщение в Twitter, в което изразява задоволство от крайния резултат от записа на новата песен: 

"Парчето стана страхотно - доста хеви е. За известно време даже забравих за трагичната история, която стана причина за създаването му."

Източник: classicrockmagazine.com