КИТАРИСТЪТ на THE POGUES почина на 56

09 Октомври 2013
news page

Китаристът на THE POGUES - ФИЛ ШЕВРОН почина вчера на 56 години.

Както ви съобщихме още през май, той имаше неизлечим тумор на мозъка и не можеше да бъде опериран, защото раковото образувание е на такова място, че всяка хирургическа намеса можеше да предизвика моментална смърт.

ШЕВРОН бе диагностициран с тежкото заболяване през 2007, но лекарите считаха, че е напълно възстановен от него. За съжаление, през април 2012 бе открит нов тумор.

"Той беше уникален. Ще ни липсва ужасно. Дъблин, а и светът, като цяло е по-лошо място без него." - подчертават колегите му от THE POGUES.

ФИЛ ШЕВРОН е роден в Дъблин и се присъединява към THE POGUES след излизането на дебютния им албум през 1984. Участва активно в създаването на втория 'Rum, Sodomy and the Lash', като свири на китара, банджо и мандолина.

Има голям принос за най-големия успех на групата - 'If I Should Fall from Grace with God' (1989).

ШЕВРОН напуска THE POGUES през 1994, поради сериозни здравословни проблеми, предизвикани от дългогодишни злоупотреби с наркотици и алкохол.

След реюниъна на бандата през 2001, той отново се включва, а през 2004 е основната движеща сила при ремастерирането на всички стари албуми.

Освен работата си с THE POGUES, в продължение на 3 десетилетия, ШЕВРОН е и лидер на THE RADIATORS.


 

Източник: jam.canoe.ca