Китаристът на THE POGUES има НЕИЗЛЕЧИМ ТУМОР

17 Май 2013
news page

ФИЛ ШЕВРОН има неизлечим тумор на мозъка. 

Китаристът на легендарните THE POGUES не може да бъде опериран, защото раковото образувание е на такова място, че всяка хирургическа намеса може да предизвика моментална смърт.

ШЕВРОН бе диагностициран с тежкото заболяване през 2007, но лекарите считаха, че е напълно възстановен от него. За съжаление, през април 2012 бе открит нов тумор.

В момента, не може да се каже, колко живот остава на 58-годишния музикант.

Той е роден в Дъблин и се присъединява към THE POGUES след излизането на дебютния им албум през 1984. Участва активно в създаването на втория 'Rum, Sodomy and the Lash', като свири на китара, банджо и мандолина.

Има голям принос за най-големия успех на групата - 'If I Should Fall from Grace with God' (1989).

ШЕВРОН напуска THE POGUES през 1994, поради сериозни здравословни проблеми, предизвикани от дългогодишни злоупотреби с наркотици и алкохол. 

След реюниъна на бандата през 2001, той отново се включва, а през 2004 е основната движеща сила при ремастерирането на всички стари албуми.

Освен работата си с THE POGUES, в продължение на 3 десетилетия, ШЕВРОН е и лидер на THE RADIATORS.

В официалното съобщение за тежкото му състояние се казва:

Филип благодари на приятелите си, колегите, семейството и мениджърите си за невероятната подкрепа и се надява да успее да направи още нещо за музиката, преди ракът да го победи.”
 

Източник: consequenceofsound.net