Съдът отхвърли искането на ФИЛ РЪД за отмяна на домашния арест

06 Октомври 2015
news page

ФИЛ РЪД не успя да отмени наложения му домашен арест, след като съдът в новозеандския град Туаранга отхвърли обжалването му.


Бившият барабанист на AC/DC вече цяла година е във въртележка от проблеми със закона, след като през ноември 2014 бе арестуван за отправяне на заплахи за убийство и притежание на наркотици.
 
През юли РЪД бе осъден да заплати 120 000 новозеландски долара компенсация на жертвите на заплахите, както и на 8 месеца домашен арест, а само ден по-късно бе арестуван наново и откаран в съда, след като наруши условията на присъдата - да не пие алкохол у дома.
 
Адвокатът му, КРЕЙГ ТЪК обжалва втората част и определи наказанието като “очевидно прекалено”. Неговият мотив от началото на процеса е, че всичко това пречи на клиента му да осъществява дейността си като световноизвестен музикант.
 
Съдия РЕЙНЪР АШЪР го опроверга с думите - "Първо, AC/DC не са показали, че искат да свирят с него. Изобщо не е ясно, дали за него има място в групата, като се има предвид пристрастеността му към наркотиците и душевното му състояние."
 
ФИЛ РЪД ще се яви в съда отново следващия месец.

Турнето на AC/DC по повод албума 'Rock Or Bust' ще бъде в Австралия и Нова Зеландия през ноември и декември, но групата опроверга слуховете, че ФИЛ ще се качи с тях на сцената като специален гост.

 

Източник: classicrock.teamrock.com/