КОЙ е АНДИ СНИЙП - историята на новия китарист на JUDAS PRIEST

14 Февруари 2018
news page

След като тази седмица JUDAS PRIEST обявиха, че легендарният им китарист ГЛЕН ТИПТЪН е принуден да се оттегли от предстоящите им концерти поради паркинсон, струва ни се редно да припомним историята на човека, който ще го замести - АНДИ СНИЙП

Той е бил избран лично от самия ТИПТЪН и, освен че е ко-продуцент на новия абум на групата - 'Firepower', вече е с легендарен статус заради нещата, които има зад гърба си.

48-годишният СНИЙП влиза с шут в света на музиката, като основател на убийствената банда SABBAT, която с трите си албума в периода 1988-1991, се превръща в институция на британската сцена. След края й, АНДИ построява студио Backstage Recording в родния си Деришър с идеята да прави демо записи и да помага на местните групи.

Способностите му зад пулта като инженер, смесител и продуцент, бързо привличат вниманието към него на големите групи и много скоро, АНДИ СНИЙП вече работи с имена като EXODUSNAPALM DEATH и MACHINE HEAD

През 2001, студиото прераства в имение от 60 декара (!!!), където СНИЙП ще продуцира супер албуми на MEGADETH - 'United Abominations'ACCEPT - 'Blood of the Nations', 'Stalingrad', 'Blind Rage' и TESTAMENT - 'Dark Roots of Earth'.

През 2008, нашият главен герой се включи към реюниъна на HELL - повече от 20 години след смъртта на ДЕЙВ ХОЛИДЕЙ, който го е учил да свири. 

Заедно с тях, СНИЙП записва два албума - 'Human Remains' през 2011 и 'Curse and Chapter' две години по-късно.
 
 

 

Източник: ultimateclassicrock.com