Пуснаха ROTTING CHRIST от затвор в Грузия - тази събота са в Бургас

17 Април 2018
news page

Нашите приятели ROTTING CHRIST съобщиха за особено неприятен инцидент по време на настоящото им турне. 

Миналата седмица в четвъртък, при кацането им грузинската столица Тбилиси, лидерът САКИС ТОЛИС и брат му ТЕМИС (барабани) са арестувани от полицията по подозрение в "тероризъм".

Според издателите на ROTTING CHRIST - лейбъла Season of Mist, най-вероятно грузинските власти са се подвели от името на групата и са ги възприели като "банда сатанисти".

Полицаите са отнели паспортите и мобилните телефони на САКИС и ТЕМИС и ги заключили в килия, която била "не особено чиста", според музикантите-арестанти. Освен това, в продължение на 12 часа им бил отказан контакт с външния свят, включително и с гръцкото посолство.

За щастие, другите двама от групата реагирали бързо и се свързали с местния концертен организатор, който мобилизирал "адвокати, журналисти и общественици".

Проучването на адвокатите показало, че ROTTING CHRIST били включени в списък от "нежелани лица", които представляват заплаха за "националната сигурност" на Грузия.
 
В крайна сметка, САКИС и ТЕМИС били освободени навреме за концерта в Грузия, а след това, без проблеми, минали и границата с Армения.

Тази събота, 21 април, ROTTING CHRIST се завръщат и в България.
 
20 години след легендарния концерт в Бургас, бандата се завръща, за да отпразнуват този юбилей с концерт в зала 'Бойчо Брънзов'.

Преди нея на сцената ще се качат THE REVENGE PROJECT, THE OUTER LIMITS, VRANI VOLOSA, 8 M/S и още един гърци - SPIDER KICKERS.
 
Организаторите Broken Silence публикуваха програматапо часове:
 
17:00 - Отваряне на вратите
18:00 - 18:25 - THE OUTER LIMITS
18:35 - 19:00 - 8 M/S
19:10 - 19:35 - VRANI VOLOSA
19:45 - 20:10 - SPIDER KICKERS
20:20 - 20:45 - THE REVENGE PROJECT
21:00 - ROTTING CHRIST
23:00 - Очакван край

*Разписанието е примерно, организаторите си запазват правото на промени
 
Билети с цена 30 лв се продават в мрежата на TicketPro и партньорската им мрежа. 
 
В деня на концерта и на входа на залата, цената си остава същата.
 
Източник: noisecreep.com