Вижте - 'For Whom The Bell Tolls' на METALLICA на църковни камбани

16 Април 2019
news page

В самия края на миналата година, бяхме втрещени и очаровани от ДАВИТ ДРАМБИЯН и неговото изпълнение на 'Hells Bells' на AC/DC на истински църковни камбани в Германия. 

Сега, по повод католическия Великден, същият човек ни представя 'For Whom The Bell Tolls' на METALLICA. А до него са седнали две деца, които ще си скъсат вратлетата от удоволствие. 

ДРАМБИЯН свири на общо 23 бронзови камбани - свързани в така наречения КАРИЙОН. Така на практика се получава истински музикален инструмент, за който в Wikipedia четем следното:

"В смисъла на комплект камбани, карийон се среща най-често в католическите църкви. На него се свири посредством мануал, подобен на този на органа, състоящ се от клавиатура и педалиера с хроматично разположени педали. Понякога карийонът се управлява посредством дървени лостове, разположени в хроматичен ред. На карийон обикновено свирят пианисти или органисти, като самите камбани са свързани чрез механично устройство с мануала, който е разположен в самата сграда на църквата."

Този петък, 19 април, ДАВИТ ДРАМБИЯН ще издаде цял албум със заглавие 'BeerdigungsLäuten UnTot'.

 

Източник: loudersound.com