Д-Р СТИФЕНЩАЙН се завръща като автор - с ревю на новия ANGEL WITCH

18 Ноември 2019
news page

След известна пауза, Д-Р СТИФЕНЩАЙН се завръща като автор в нашия сайт, при това по най-подходящия начин - рецензия за новия албум на ANGEL WITCH. 

Започва с думите:

"Влиянието на ANGEL WITCH и тяхното наследство са добре документирани през последните 40 години, още от времето, когато избухна Новата Вълна на Британския Хеви Метъл (позната повече като непроизносимата абревиатура NWOBHM). И докато самият термин беше очевидна медийна измислица, изкована от популярния по онова време британски музикален седмичник ‘Sounds’, то движението имаше и все още има култово значение. Новата Вълна без съмнение е прощъпулник на всички субжанрове в метъла – спийд, траш, дет и дори блек метъл. 


Естествено, саундът на ANGEL WITCH е значително по-мрачен, тежък и по-дуум от този на повечето техни съвременници и има повече прилики с групи от типа на WITCHFYNDEBLITZKRIEG и VENOM, затова не е учудващо, че някои от най-ранните пионери в екстремния метъл като CELTIC FROST и POSSESSED ги почитат  в продължение на цялата си кариера." - ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛОТО РЕВЮ 
Източник: RadioTangra.com